20240224_partics-peter

Hirtelen halál után ezüstérmes az érdi vívó

20240224_partics-peter

Hirtelen halál után ezüstérmes az érdi vívó

Egyetlen tusra volt a svédországi torna megnyerésétől Partics Péter párbajtőrvívó.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Remekül alakult február vége a Danubius Regionális Sport Club-nak. Partics Péter párbajtőrvívó a svéd fővárosban, Stockholmban lépett pástra az európai körversenyen. A torna egyben világkupa-állomás is volt.

Partics Péter nagyszerű vívással hozta le a csoportküzdelmeket, amelyet követően első helyen rangsoroltként vágott neki a főtáblának. Ezután előbb lengyel, majd magyar versenytársát győzte le, amivel bejutott a döntőbe.

A fináléban a francia Gregory Göetz ellen végletekig kiélezett vívást láthatott a nagyérdemű. Mivel a rendes vívóidőben nem sikerült dűlőre vinni az aranycsatát, jöhetett a hirtelen halál. Az idegek harcát a francia sportoló bírta jobban és végül egyetlen tussal, legyőzte Partics Pétert, aki így is a kiválónak mondható második helyen zárta a nemzetközi viadalt.

„A megszokottól kevesebb versenyző volt a kategóriánkban, de a színvonal magas volt. Ezúttal a szerencse nem az én oldalamon állt, így a francia Európa-bajnok ellenfelem adta az utolsó találatot. Összességében elégedett vagyok és hálával tartozom Ujjady Árpi mesteremnek, valamint a Danubius RSC fiatal versenyzőinek, hogy segítettek felkészülni”

— értékelt az ÉrdMost.hu hírportálnak Partics Péter.

Fotó: Danubius RSC

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email