autistaszivarvanygyerek

Érdi gyerekek előtt debütál a Patkódobbanás

autistaszivarvanygyerek

Érdi gyerekek előtt debütál a Patkódobbanás

Az autizmusra való érzékenyítést érdemes már az óvodában elkezdeni.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Patkódobbanás – ez a címe az első hazai autista szemléletformáló zenés színdarabnak, amit Tárnokon, a Heinrich Antal Házban mutatnak be a Szikra Tehetséggondozó Egyesület szervezésében.

A darabot a Váltópont Alkotóműhely adja elő, Z. Kiss Adrienn meséskönyvét feldolgozva. Ahogy a cím is utal rá, a Patkódobbanás két lovacskáról szól. A kedves és szívmelengető történet segít abban, hogy a gyermekek nyitottabbá és elfogadóbbá váljanak autista társaikkal kapcsolatban.

A darab óvodásoknak mesél a világ sokszínűségéről, és ingyenesen elérhető érzékenyítő játéktárral segíti a pedagógusok szemléletformáló munkáját. A színdarab után ugyanis a gyerekek pedagógus segítségével játékos feladatokon keresztül tudnak tovább beszélgetni az autizmusról, illetve arról, hogy mindannyian értékes részei vagyunk az egésznek.

„Fontos, hogy az érzékenyítés már óvodás korban megkezdődjön. Ezért az óvodáknak egy csomaggal készülünk, és ennek segítségével a csoportokban fel tudják eleveníteni a darabot, sőt, el is tudják majd játszani.”

Zádori Henrietta

„A színdarab további érdekessége, hogy öt kis dal is elhangzik benne. Ezeket Z. Kiss Zalán, a Pokolgép együttes gitárosa szerezte, aki maga is érintett apuka” – mondta Zádori Henrietta, a Szikra elnöke, aki már készül az egyesület további tavaszi programjaira is:

március 16-án tartják a Pí-futást (3,14 kilométer vagy 314 méter a gáton, részletek itt), április 7-én pedig a Ragyogj kéken eseményt.

A színdarabot pedig pár nappal később, április 10-én 10:00-tól nézhetik meg a tárnoki és érdi óvodás csoportok, majd 17 órától a családokat várják. Az előadás ingyenes – a bemutatót a Szikra finanszírozza -, de regisztrációhoz kötött:

Intézményeknek: https://forms.gle/ASJvqYhXDh9Mvd4MA

Családoknak: https://forms.gle/vqRqUKJpXVZKofVQA

Fotó: Pixabay, ÉrdMost archív/Kling József, Szikra Egyesület

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email