kivalo_sportolo

Érd kiváló sportolóit köszöntötte a város

kivalo_sportolo

Érd kiváló sportolóit köszöntötte a város

Mutatjuk, kik azok az érdi fiatal sportolók, akikre méltán lehet büszke Érd.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Érd Kiváló Sportolója Díj és az Érd Kiváló Sportcsapata Díj adományozásával az önkormányzat kifejezi elismerését az érdi általános és középiskolák azon tanulóinak, valamint az érdi sportszervezetek általános és középiskolás korú sportolóinak, akik kiemelkedő sportteljesítményükkel öregbítették Érd Megyei Jogú Város hírnevét.

Az idei kiválóságok között vannak versenytáncosok, keleti küzdősportokban jeleskedők, birkózók és szumósok, akrobatikus tornászok, tollaslabdázók, softballosok, labdarúgó, műkorcsolyázó és vívó is. Őket díjazták ünnepélyes keretek között hétfőn délután a Polgárok Háza dísztermében.

Csőzik László polgármester a köszönet hangján szólt a diákokhoz, háláját fejezte ki azért a munkáért, amit az eredmények tükröznek, hiszen ezekhez hatalmas erőfeszítésekre van szükség.

„Jellemesebb, karakteresebb és kitartóbb emberek azok, akik sportolhatnak, még akkor is, ha nem övezi kiemelkedő siker a tevékenységüket”

– fogalmazott a város vezetője.

Természetesen a kiemelkedő teljesítmények  mögött ott vannak a klubok és az edzők, akik biztosítják a szakmai hátteret, de nem lehet szó nélkül hagyni a szülőket sem, ugyanis ők viszik edzésre a gyerekeket, vállalják az ezzel járó anyagi terheket. Az eredmények fontos építő kövei az oktatási intézmények, hiszen sokat tesznek azért, hogy a fiatalok ki tudják bontakoztatni a tehetségüket

– hangzott el a köszöntőben.

A Sport Bizottság határozata alapján a 2022/23-as tanévre vonatkozóan nyolc egyéni sportoló és hat sportcsapat részesült elismerésben. Az emlékérmet és az ezzel járó oklevelet Csőzik László polgármestertől és Szabó Ákos diákpolgármestertől vehették át az arra érdemes diákok. Továbbá virágcsokorral, borral köszönték meg az edzők és a klubvezetők, illetve az iskolaigazgatók munkáját.

Egyéni díjazottak

Vajna Nóra, az Érdi Spartacus Sport Club birkózó szakosztályának versenyzője, a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola birkózó osztályának tanulója. 2023-ban élete első országos bajnokságán súlycsoportja legfiatalabb versenyzőjeként nyerte meg a bajnoki címet, a korosztályos Birkózó Diákolimpián bronzérmet szerzett.
Edzői: Dénes Mercédesz, Südi Gábor, testnevelő tanára: Biró Attila

Vajna Nóra

Baljer Kitti, 2017 óta az Érdi Spartacus Sport Club birkózó és sumo szakosztályának versenyzője. Szorgalmának köszönhetően 2023-ban bronzérmet nyert a Felnőtt-, U21- és U18 Sumo Európa-bajnokságon, valamint az Európa Játékokon, a Felnőtt Országos Bajnokságon pedig bajnoki címet szerzett. Októberben Japánban részt vett a Sumo Világbajnokságon, ahol a juniorok között hetedik helyen zárta a versenyt. Elért eredményei alapján a Magyar Sumo Szakszövetség 2023-ban az év Utánpótláskorú sumosának választotta.
Edzője: Kovács János

Baljer Kitti

Kaszás Elza, több mint tíz éve az Érdi Spartacus Sport Club birkózó szakosztályának versenyzője. Jelenleg az Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium tanulója.  Az elmúlt évben az U20 és az U17 Női Országos Bajnokságokon második helyen végzett, a korábbi években diákolimpiai és országos bajnoki címet nyert. A korosztályos válogatott vezetői is felfigyeltek rá és meghívták a válogatott keretbe, ahol folyamatosan részt vesz és munkájával pozitív elismerést váltott ki. Eredményei sumoban is kiemelkedőek. 2023-ban az országos bajnoki cím mellett U21 2023-ban az országos bajnoki cím mellett U21 Európa-bajnokságon második-, az U23 és U18 Európa-bajnokságon harmadik helyet szerzett.

Edzői: Dénes Mercédesz, Kovács János és Südi Gábor

Kaszás Elza

Horváth Kevin, már 5 évesen érdi színekben futballozott. 12 éves koráig a Fogócska SE labdarúgójaként tevékenykedett, ahol már akkor több NB1-es csapat is felfedezte tehetségét, majd 16 éves korában, családi kötelék miatt, a Diósdi TC labdarúgójaként folytatta pályafutását. Nemcsak a korosztályában, de magasabb korcsoportokban is pályára állt, ezzel is fejlődését szerették volna edzői megalapozni. Több NB1-es csapat megkeresése közül végül a Paksi FC mellett döntöttek a szülők és az edzők. Paksi karrierjét az U17-ben kezdte meg és félévente lépett mindig egyet fel a ranglétrán. 2022-ben már a Paks NB3-as csapatát erősítette és 2023 februárjában, mindössze 17 évesen már az NB1-ben is bemutatkozott. 2023 novemberében az U19-es Magyar Válogatottól kapott behívót, és Írországban, egy nemzetközi tornán magyar színekben mutatkozott be.

Horváth Kevin

Balogh Máté, 12 éve akrobatikus tornázik az Érdi Torna Clubban. Jelenlegi párjával 2022 nyara óta dolgozik együtt, párja egy másik egyesület (Balance ATC) tagja. A vegyes páros a magyar válogatott tagja. 2023-ban 12-18 évesek korosztályában versenyeztek. Néhány eredmény a 2023-as évből: február Bristol (Anglia) ezüstérem, április Valencia (Spanyolország) bronzérem, május Waldviertel Cup (Ausztria) aranyérem, június Magyar Bajnokság aranyérem, június Rzsesov Acro Cup (Lengyelország) aranyérem, szeptember Budapest Nemzetközi Acro Cup aranyérem, október Európa Bajnokság (Bulgária) 5.helyezés.
Edzője: Sam Pauwels

Balogh Máté

Máté Míra Eperke, 2022-ben, 10 évesen kezdte el a kempo sportágat Érden, az A Klub Sportegyesület égisze alatt. Teljesen kezdő, megszeppent kislányból mindössze 2 év kitartó munkája, szorgalma révén mára többszörös magyar bajnoki cím tulajdonosa lett, emellett gyermek- és ifi csapatunk oszlopos tagja, a közösség lelke, a kisebbek, kezdők megbízható és türelmes segítője minden edzésen.
Edzői: Rumbold Luca, Lévai László

Máté Míra Eperke

Than-Csernyik Maja, 2016 óta tagja az Érdi Kyokushin Karate Sportegyesületnek. Az eddig eltelt idő alatt több hazai és nemzetközi versenyen indult és ért el dobogós helyezéseket. Diákolimpiai, magyar bajnoki és Európa bajnoki címeket szerzett. A 2023-ban elért helyezései közül kiemelkedett a Diákolimpiai 3., a Szlovák kata bajnokságon elért 1. , és az Európa bajnokságon szerzett 3. helyezése.

Edzői: Kurucz Mihály, Kuruczné Medgyes Erzsébet

Than-Csernyik Maja

Varga Zselyke Fruzsina az Érdi Körösi Csoma Sándor Általános Iskola 8. osztályos, végzős diákja. A Magyar Vívó Szövetséghez tartozó Törekvés SE versenyzője. Kiváló sportteljesítménye töretlen, az országos versenyeken jellemzően első, illetve második helyezéseket ér el. Amellett, hogy remek sportolói kvalitással rendelkezik, tanulmányi eredményei is figyelemre méltóak. Tanév végi bizonyítványa mindig jeles. Zselyke osztályközösségének meghatározó tagja, közösségi ember, készséges, kreatív és konstruktív személyiség.
Zselykét iskolája jelölte a díjra, edzője: Petczel Viktor.

Varga Zselyke Fruzsina

Csapatban díjazottak

Verbinyecz Bianka, Malakhaltseva Lana és Pelczel-Nagy Eszter: Mindhárman akrobatikus torna sportágban versenyeznek 2022 őszén kerültek össze egy egységbe. 2023 tavaszán a Grassalkovich Kupán 1. hely, a Fradi Kupán 1. hely és a Magyar Bajnokságon is 1. helyet értek el Ifi-Felnőtt női hármas kategóriában.
Edzőjük: Balogh Dorka

Verbinyecz Bianka, Malakhaltseva Lana és Pelczel-Nagy Eszter

Érd Wildcats: A softball csapat 2023-mas idény elsődleges célkitűzése volt a magyar bajnoki cím elnyerése és a minél jobb szereplés az Euroligában. A szezon folyamán több edző segítségével, kitartó és szenvedélyes edzésmunkával, sikerült 8 év után ismét megszerezni a magyar bajnoki címet, a magyar kupában pedig az ezüst érmet. Az Euroligában bejutottak a négyes döntőbe, ahol értékes tapasztalatokra tettek szert. Az egész idény alatt szakmailag kimagasló munkát végeztek, míg a csapat játékosai egymás között is nagyszerű összetartásról és közös csapatmunkáról tettek bizonyságot és méltán  tartoznak Érd büszkeségei közé.

A csapat tagjai: Fábián Csenge, Fülesi Zora, Füzesi Barbara, Gulyás Emma, Házi Tamara, Ivánszki Anna, Ivicz Petra, Mester Nikolett, Óbinger Viktória, Pintér Katalin, Tóth Hanna, Tóth Lídia, Tóth Tünde, Vígh Rebeka
Edzőik: Alex Lemieux , Samantha Parisio, Tóth Hanna.

Érd Wildcats

Hajdú Hanna és Somogyi Levente, mindketten az Érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola 7. osztályos diákjai. A Magyar Táncsport Szövetséghez tartozó Érdi Táncsport Egyesületnél versenyeznek, versenytánc kategóriában. Mind a hazai, mind a nemzetközi színtéren jellemzően első, illetve második helyezéseket érnek el.
Amellett, hogy kiváló sportolói kvalitással rendelkeznek, tanulmányi eredményeik is jelentősek. Hanna évek óta kitűnő tanuló, Levente pedig jeles bizonyítvánnyal rendelkezik.
Edzőjük: Mantowai Viktória.

Somogyi Levente és Hajdú Hanna

Team BudaSkate Pre-Juvenile csapat élete első országos bajnokságán Pre-Juvenile kategóriában ezüstérmet nyert, amivel a dobogó második fokára állhattak fel. A versenyzők nagyon elhivatottak, céljuk még előrébb lépni a hazai és a nemzetközi mezőnyben. Hitvallásuk Jesse Owens gondolata:„Álmai mindenkinek lehetnek, de valóra váltani csak azok képesek, akiknek rettenetesen sok elszántsága, elkötelezettsége, önfegyelme és ereje van .”
A csapat tagjai: Viola Jázmin, Kopper Janina, Figus Sára, Tóth Petra, Kalló Zselyke, Kalló Lelle, Hegedűs Lilla, Szilágyi Lara, Varga Dorottya, Simon Hanga, Rokob Zsófia, Szoboszlai Lili, Putz Dóra, Vigh Borbála, Körmendi Lili, Szakács Andrea
Edzőik: Tóth Márta, Bánki Luca Viktória, Rieberger Norbert, Darab Katalin

Team BudaSkate Pre-Juvenile csapat

Az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola és Gimnázium tollaslabda csapata egy szép hagyományt visz tovább. A tollaslabda diákolimpia országos döntőjében évek óta eredményesen szerepelnek. A 2022/23-as tanévi diákolimpia  zsinórban a 7. olyan megmérettetés volt, ahol az iskolák versenyében az első helyen végzett a csapat. 2015 óta minden évben sikerült Érdre hozni az első helyért járó serleget. Alsós és felsős tanulókból  álló csapat felkészítése a sportiskola tanóráin és az Érdi VSE tollaslabda edzésein történt.

A csapat tagjai: Reszegi Bence, Süvöltős Annabella, Briák László, Simurda Gábor, Kovácsevics Bernadett, Jakab Olivér, Briák Alexandra, Horváth Adrián, Szenecsár Milán, Dancs Olivér.  Edzőik: Tinka Lajos, Tornai Tibor

Az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola és Gimnázium tollaslabda csapata

Little Heroes Juvenelis nagyformáció, a Masters SE Little Heroes serdülő korosztályú nagyformációja évek óta a hazai országos versenyek élvonalában szerepel. 2023-ban területi versenyen 2. helyezettek, országos bajnoki 2. helyezettek és magyar bajnoki 3. helyezettek lettek.

A csapat tagjai: Dobó Bíborka, Mata Zsófia, Teszlák Anna Stefánia, Weil Adél, László Blanka, Ács Daniella, Pataki Déva, Varga Patrícia, Gaudia Gréta, Novákovics Nikolett
Edzőik: Bessenyei Enikő és Kalácska-Szécsényi Vanessa.

Little Heroes Juvenelis nagyformáció

 

 

 

fotó: Czere Bálint

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email