A selective focus shot of a blooming wildflowers in a field with a rainbow behind in Cape Town, South Africa

Eljött, amire már hónapok óta várunk

A selective focus shot of a blooming wildflowers in a field with a rainbow behind in Cape Town, South Africa

Eljött, amire már hónapok óta várunk

Enyhe, tavaszias időjárás várható, csapadékra legfeljebb elszórtan kell számítani.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hétfőn fokozatosan mindenütt megszűnik a köd, a legtöbb helyen napos idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel, de a főváros tágabb környezetében és az Északi-középhegységben még a déli órákban is sok lesz a felhő – hívja fel a figyelmet előrejelzésében az Országos Meteorológia Szolgálat.

Kisebb eső, zápor néhol előfordulhat. A déli, délkeleti szél időnként megélénkül, az Alpokalján meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 18 fok között valószínű, de a Viharsarokban pár fokkal melegebb lehet az idő. Késő este döntően 6 és 11 fok közötti értékeket mérhetünk.

Országos előrejelzés hétfő estétől kedd reggelig

A Tiszától nyugatra eső területekre egyre több fátyolfelhő sodródik, a fátyolfelhőzet főleg a Dunántúlon időnként meg is vastagszik, illetve ott helyenként köd képződhet. A Tiszántúlon nagyrészt fátyolfelhős idő várható. Az esti órákban eső, zápor néhol előfordulhat a Dunántúlon.

A légmozgás nagyrészt mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 10 fok között alakul, de néhol ennél hidegebb is lehet.

Orvosmeteorológia

Térségünk fölött található hullámzó frontálzóna miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email