birkózóbálcsoportképBA

Parkettre cserélték a szőnyeget az érdi bajnokok

birkózóbálcsoportképBA

Parkettre cserélték a szőnyeget az érdi bajnokok

Szombat este bált rendezett támogatóinak és sportolóinak az Érdi Spartacus SC.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Nincs a városban még egy olyan bál, ahol ennyi világ- és Európa-bajnoki érmes helyezett egyszerre megfordulna” – mondta az Érdi Spartacus SC elnöke, Sipos Árpád, a szombati birkózóbálon.

Ennek a rendezvénynek már több évtizedes hagyománya van.  Ilyenkor köszönik meg a város, illetve támogatóik segítségét és a sportolók előző évi munkáját, és együtt vacsoráznak, mulatnak, táncolnak a mostani és a volt versenyzők, családjaik és barátaik, illetve a meghívott vendégek.

Sipos Árpád hangsúlyozta: a klub hagyományait Tar Mihály, az előző elnök halála után is folytatják.

„2023-ban a birkózó szakosztály versenyzői nemzetközi és hazai versenyeken 147 alkalommal álltak dobogóra. Ebből 45-ször a legfelső fokán, 41-szer a második helyen és 61-szer a harmadikon. Kiemelném Végh Richárdot, aki az U23-as EB-n ötödik helyezett volt, és a világ negyedik legjobb strandbirkózója lett a korosztályában és súlycsoportjában” – hangsúlyozta Sipos Árpád, hozzátéve: strandbirkózásban ezen felül is nagyon szép eredményeik voltak.

Birkózásból közel száz egyesület közül a tizenkettedik helyezést érte el a klub, és a szumó szakosztály is nagyon szép eredményekkel zárt, Magyarországon messze az Érdi Spartacus a legeredményesebb klub – hangsúlyozta Sipos Árpád.

„Kiemelném Buzás Patrikot, aki a Küzdősportok Világjátékán harmadik helyet ért el. Baljer Kitti 17 évesen felnőtt EB-n szintén harmadik lett” – tette  hozzá. Sipos Árpád az ÉrdMostnak elmondta: kis szerencsével még eredményesebb évet zárhattak volna, de így is elégedett a versenyzők teljesítményével, akik az elvárások szerint dolgoztak.

Az Érdi Spartacust Csőzik László polgármester is méltatta közösségi oldalán. Mint írta: a bálon újra megtapasztalhatta, hogy városunk egyik legösszetartóbb közössége a birkózók és a szumósok nagycsaládja.

„Az Érdi Spartacus SC 1973 óta él és virul. A birkózásban stabilan ott van a magyar élvonalban. A szumóban ennél is többre vitte: a legjobb magyar szakosztály, a legerősebb magyar csapat! Sipos Árpád hűen viszi tovább Tar Misi bácsi örökségét.”

Bár még csak február van, az idén legalább hat versenyen vettek már részt a Spartacus versenyzői. „Arra készülünk, hogy a birkózásban lesznek válogatott versenyzőink, a szumóban pedig Európa- és világbajnokság is lesz az idén, erre mindenképp hangsúlyt fektetünk” – zárta szavait Sipos Árpád.

Elárulta azt is: májusban Görögországban lesz a szumó-Eb, ahol az Érdi Spartacus várhatóan nyolc versenyzővel képviselteti majd magát.

Fotó: Balogh Alex

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email