turistatelefonfenykepezPixabay

Most úgy láthatod Érdet, ahogy tán még soha

turistatelefonfenykepezPixabay

Most úgy láthatod Érdet, ahogy tán még soha

Az idegenvezetők világnapján kuriózumnak számító kirándulásokon, múzeumi és egyéb sétákon vehetünk részt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ahogy jön a jó idő, a lakás melegéből egyre jobban vágyunk a szabadba, bebarangolni erdőt-mezőt, vagy épp városokat, falvakat. Talán nem véletlen, hogy az idegenvezetők világnapját (International Tourist Guide Day) február végén rendezik a világ számos országában, amikor indul a turistaszerzon.

Ezen a napon az idegenvezetők (illetve tárlat- és túravezetők) betekintést engednek értékteremtő és -közvetítő munkájukba, és díjmentes programokkal ajándékozzák meg a résztvevőket.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) Kereskedelmi Tagozata és idegenvezetői immár több mint 20 éve főszervezője a budapesti programsorozatnak.  A BKIK az idei évben kiemelten fontos feladatának tekinti, hogy szerepet vállaljon a regionális turizmus fellendítésében is.

 

Az Érdi Galéria Légy Világjáró Érden! elnevezésű programsorozatával elsőként csatlakozik a BKIK kezdeményezéséhez, azzal a céllal, hogy Érd  is felkerüljön a turizmus térképére. Mindez persze csak a város kulturális, egyházi intézményeinek, civil szervezeteinek és művészeinek együttműködésével valósulhat meg.

Az idei első alkalommal számos érdekes program – kirándulás, tárlatvezetés – várja az érdieket és a más településekről ideglátogatókat.

Láthatjuk Ilka Gábor szobrászművészt alkotás közben (ami annál is érdekesebb, mert Gábor miniatűr szobrokat készít).
Mesét alkothatunk a Téli Tárlat inspirációjával.
Tárlatvezetésen vehetünk részt a Magyar Földrajzi Múzeum Balázs Dénesről szóló kiállításán.
Felfedezhetjük Ófalu nevezetességeit.
Titkokat és érdekességeket tudhatunk meg a Szent Mihály templomról (ebbe a programba akár egy borkóstoló is beleférhet a pincesoron), és
fáklyás sétán vehetünk részt a Szapáry-pincében.

Érdemes akár több programot is betervezni. Többségük térítésmentesen látogatható, csupán előzetes regisztráció szükséges. A szabadon maradó helyekre a helyszíneken is lehet jelentkezni.

Bővebb információt az alábbi képes összeállításban találnak olvasóink:

Fotó: Pixabay

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email