sajtotukor konyvkviz

Töltse ki a kvízt és nyerje meg a könyvet

sajtotukor konyvkviz

Töltse ki a kvízt és nyerje meg a könyvet

A kérdésekre helyesen válaszolók az Érd Megyei Jogú Város önkormányzata által kiadott Érdi Sajtótükör 1981–1982 című kötetet nyerhetik meg.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Érd 46 évvel ezelőtt kapott városi rangot. Erre emlékezve az önkormányzattal közösen nyereményjátékot indítottunk, vagyis összeállítottunk egy kérdéssort a település történetével kapcsolatban.

A kérdésekre helyesen válaszolók az Érd Megyei Jogú Város önkormányzata által kiadott Érdi Sajtótükör 1981–1982 című kötetet nyerhetik meg, amelyből számos érdekességet tudhatnak meg az akkor még fiatal város hétköznapjairól. Városunk múltjának mélyebb megismerése a jelenét is más megvilágításba helyezi.

A nyereményjátékban részt vevő személy az „Elküldés” gombra kattintással tudomásul veszi az adatkezelési tájékoztatóban és a nyereményjáték szabályzatban foglaltakat és ennek ismeretében vesz részt a játékban, valamint hozzájárulását adja a személyes adatot tartalmazó e-mail címe kezeléséhez.

Az első 200 helyes választ beküldő részesül nyereményben. A kvízt március 15-ig tölthetik ki.

Ha Ön 10-ből legalább 9 kérdésre helyesen válaszolt, máris gazdagabb lett az Érdi Sajtótükör 1981–1982 című kötettel, amit a polgármesteri hivatal 2. emeletén vehet át M. Nagy Pétertől, a kötet gondozójától.

Amennyiben a könyvet postán szeretné megkapni, kérjük küldje el postázási címét az alábbi e-mailre: szerkesztoseg@erdmediacentrum.hu

A kvízhez kattintson erre a linkre.

A kötetről

Urbán László szerkesztésében először 2010-ben jelent meg az Érdi Sajtótükör, az első kiadvány az 1894 és 1973 közötti időszakot dolgozta fel. Nem kellett sokat várni a második kötetre sem, két évvel később újabb érdekes történeteket olvashattak az érdiek, akkor már a város 1950 és 1961 közötti életéből. Ugyan az első kötet tartalmazta az 1974 és 1980 közötti időszakot, de némi koncepcióbeli változtatással 2018-ban ez az időszak is önálló könyvet kapott.

Eltelt öt év, de Urbán László ez idő alatt is fáradhatatlanul dolgozott azon, hogy folytatódjon a sorozat. Ezúttal az 1981-1982 közötti rövid, de annál eseménydúsabb időszakot örökítette meg kötetbe foglalva a jövő nemzedékének.

A könyvben olvasható cikkek a várossá válás első éveiről szólnak, ennek köszönhetően minden érdit érintő probléma egészen más hangsúlyt kapott akkor, amikor Érd nagyközségből város lett. Nagyon sok párhuzamot fedezhetünk fel az akkori és a mostani problémák között, a lakosság növekedésétől az aszfaltozatlan utcákon át a csőtörésekig.

Fotó: Kling József, Gárdos Attila

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email