mfm_boritokep

Menekülés a múzeumból

mfm_boritokep

Menekülés a múzeumból

A népszerű szabadulószoba játék immár a városunkban található Magyar Földrajzi Múzeumban is elérhetővé vált.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A közelmúltban számos új szolgáltatást indított az érdi Magyar Földrajzi Múzeum. Ezek egyike az évek óta nagy népszerűségnek örvendő szabadulószoba, vagy más néven, szabadulós játék – árulta el az ÉrdMost kérdésére Fekete-Mácsai Anetta, az intézmény vezetője.

Az elsősorban felső tagozatos, illetve középiskolás korosztálynak szóló játék célja, hogy a gyerekek szórakozva tanuljanak. Természetesen, ahogy azt a hely szelleme is megkívánja, a kihívás során a résztvevők elsősorban a magyar utazók, földrajzi felfedezők életével és munkájával ismerkedhetnek meg. Vagyis a geográfiai felkészültség mindenképp előny lehet.

A fiatalok több küldetés közül is választhatnak, ennek részleteit IDE KATTINTVA találják.

Ha az egyes küldetések témája, valamint a megoldandó feladatok különböznek is egymástól, az mindegyikben közös, hogy más szabadulós játékokhoz hasonlóan, a feladványokat itt is időre kell teljesíteni.

Fekete-Mácsai Anetta hozzátette, noha a szabadulós játékot elsődlegesen az ifjúságnak szánták, de mivel azóta már más korosztályok – így például nyugdíjasok – is kipróbálták, és legalább annyira tetszett nekik, mint a gyerekeknek, ezért az igazgatónő mindenkit bátorít, hogy tegyen egy kísérletet az új játékokkal.

Már csak azért is, mert itt minden feladat „valódi”, vagyis nem kell használni semmiféle telefonos applikációt, ami más, hasonló játékoknál már gyakorinak mondható – fogalmazott.

Ugyanakkor nem a szabadulószoba a múzeum egyetlen új szolgáltatása. Az intézmény sok-sok megújult interaktív foglalkozással is várja az érdeklődőket, szintén főként a fiatalabb nemzedéket.

Ezek közt az óvodások, az általános iskolások, és a középiskolások is találhatnak kedvükre valót.

Fotó: Facebook/Magyar Földrajzi Múzeum

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email