20230706_tuzolto_3

Halálos szén-monoxid-mérgezés történt Érden

20230706_tuzolto_3

Halálos szén-monoxid-mérgezés történt Érden

Egy gázpalackról működő szieszta kályha okozta az idős nő halálát.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Február 10-én reggel egy magatehetetlen emberhez vonultak ki az érdi tűzoltók a Fecske utcába, akik szén-monoxid jelenlétét mutatták ki a a 150 négyzetméteres családi ház hálószobájában – tájékoztat róla a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A helyiségben egy gázpalackról működő szieszta kályha üzemelt, ráadásul csukott nyílászárók mellett, így az ott tartózkodó idős nő életét már nem lehetett megmenteni. A szobában nem volt szén-monoxid-érzékelő – teszik hozzá.

Éppen ezért a katasztrófavédelem az eset apropóján ismét felhívja a figyelmet, hogy miként lehet megelőzni az ilyen tragédiákat.

Mint írják, szén-monoxid akkor keletkezik, amikor zárt térben nyílt láng ég, és nem megfelelő a levegő-utánpótlás. A tűz elhasználja a levegőt és tökéletlen égés jön létre, amelynek a mellékterméke a rendkívül mérgező szén-monoxid.

Ahol zárt térben nyílt láng ég, ott állandó és automatikus szellőzésről kell gondoskodni, nem elég néha szellőztetni, az ablakokba légbevezetőket kell szerelni. Emellett érdemes szén-monoxid-érzékelőt is beszerezni.

Fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email