mosomedveAK5

Mosómedve szaladgál Érd utcáin, ne próbálja megfogni

mosomedveAK5

Mosómedve szaladgál Érd utcáin, ne próbálja megfogni

Az állat közel 12 órát töltött egy fa tetején. Állatvédők és tűzoltók próbálták leemelni, de a rémült jószág elmenekült.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A mosómaci hajnalban mászott fel egy Citromfa utcai fa tetejére. Rejtély, honnan szökhetett el, hiszen a mosómedve háziállatként való tartása, szaporítása és forgalomba hozatala 2010 óta Magyarországon. Így több mint valószínű, hogy illegálisan tartotta valaki.

Mivel az állat még kora délután is a fán csücsült és láthatóan kezdett fáradni, a környékbeliek kihívták a Civil Állatmentőket. Ők értesítették a tűzoltókat, akik először egy létrás járművel szálltak ki a helyszínre, ám a vékony ágat így nem tudták volna megközelíteni. Rövid egyeztetés után megérkezett egy kosaras kocsi, és az állatmentők felkészültek a mosómedve befogására.

Mivel ijedt és fáradt állatról van szó, amely támadhat is, speciális kesztyűvel és hurokkal vágott neki Soós Péter a mentésnek, egy tűzoltó kíséretében. Sajnos, az állat megijedt, és átmászott egy másik ágra. Ott ugyan elkapták, de a hurokból kihúzta magát, lepottyant, majd felszaladt egy másik fára.

Onnan sem sikerült lehozni, mert a riadt mosómedve a kas közeledtére leugrott, bevetette magát a szomszédos kert aljnövényzetébe, majd eltűnt egy farakás mögött. A civilek és a tűzoltók hiába próbálták elkapni, nem lelték nyomát.

„Biztos felbukkan még valahol” – vélekedett Soós Péter, aki most először próbált mosómedvét menteni. Elmondása szerint az állat fiatal példány, amely láthatóan nagyon fél.

Ha bárki is találkozik a mosómedvével, ne próbálja megfogni, mert az állat haraphat – hívta  fel rá nyomatékosan a figyelmet.

Ha a rémült állat ismét feltűnik egy fa tetején, érdemes azonnal az állatvédőknek szólni, ugyanis – vadállatról lévén szó – a tűzoltók csak akkor intézkedhetnek, ha hozzáértő személy vállalja a mosómedve befogását.

Videónkat a mentőakcióról itt találja:

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email