szel_jo

Viharos szél dönt le a lábunkról

szel_jo

Viharos szél dönt le a lábunkról

Szinte az egész országra kiadták a veszélyjelzést a viharos széllökések miatt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A reggeli, kora délelőtti óráktól – a délnyugati országrész kivételével – egyre nagyobb területen gyakran viharossá (60-80 km/h) fokozódhat az északnyugati, nyugati szél – hívja fel a figyelmet előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Késő délelőttől kora délutánig átmenetileg egy-egy ~80-90 km/h-s széllökésre is van esély. A magasabban fekvő részeken néhol efölötti széllökések is valószínűek. Délutántól, estétől előbb síkvidéken majd másutt is gyengül a légmozgás.

A hét első napján délnyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet, és egyre inkább a szűrt napsütés válik jellemzővé a fátyolfelhők mellett. Délelőtt helyenként még előfordulhat eső zápor, később csapadék már nem valószínű.  A hőmérséklet délután 10 és 19, késő este 3, 10 fok között várható.

Országos előrejelzés hétfő estétől kedd reggelig

Többnyire fátyolfelhős lesz az ég, északkeleten vastagodhat meg időszakosan a felhőzet. Csapadék nem valószínű. A nyugati, északnyugati szél az éjszaka első felében helyenként még erős lesz, majd csökken a szél sebessége. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +7 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Az időjárási helyzet a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. Ingerlékenység, sértődékenység többeknél tapasztalható. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképességben is egyfajta csökkenés tapasztalható mind a munkában, mind pedig a járművezetéseben.

 

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email