spartacus

Három ezüst- és egy bronzérem az érdi birkózók mérlege

spartacus

Három ezüst- és egy bronzérem az érdi birkózók mérlege

Remek eredménnyel zárták a hétvégét az Érdi Spartacus SC versenyzői.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Február 5-én, az év első birkózó válogatóversenyén az U15-ös és U20-as korosztály kötöttfogásban mérte össze tudását a csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémián.

A két korosztályban közel kétszáz versenyző lépett szőnyegre, hogy megküzdjenek egymással a címeres mezekért. Az idősebbek között 97 kg-ban Gyenes Bence két győztes és két vesztes mérkőzés után büszkén állhatott fel a dobogó második fokára.

„A válogatóversenyen Gyenes Bence nagyon szép eredményt ért el, főleg, ha számításba vesszük azt is, hogy győztest is megverte, csak a körbeverések miatt lett második” – mondta az ÉrdMostnak Sipos Árpád, az Érdi Spartacus elnöke.

Vasárnap rendezték meg a Budapest és Pest Megye Régió Területi Szabadfogású Bajnokságot az U10, U11 és U13 korosztálynak. U10 32 kg-ban Briák László tizennégy indulóból a hetedik helyen fejezte be a versenyt, Gerván Nimród 38 kg-ban ezüstérmet szerzett.

U11 38 kg-ban Pagonyi Gergely második, 54 kg-ban Ujlaky Dániel harmadik helyen végzett.

Mint Sipos Árpád fogalmazott, a kicsiknél bejött a papírforma, bár – tette hozzá – kis szerencsével még szebb eredmények születhettek volna.

A birkózók a következő hétvégén sem pihennek: most az U15-ös lányoknak lesz válogatóversenyük a birkózóakadémián. Emellett izgulhatnak a Batthyány sportiskolásokért is, akiket a Spartacus edzői elkísérnek a grundbirkózó diákolimpia országos döntőjére.

 

Fotó: Érdi Spartacus SC

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email