Csőtörés az Erzsébet utca és környékén

Több százan maradhattak víz nélkül Diósdon

Csőtörés az Erzsébet utca és környékén

Több százan maradhattak víz nélkül Diósdon

Csőtörés történt vasárnap reggel, a javítás órákig elhúzódott.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Vízhiány várható Diósdon, az Árvalányhaj utcában és környékén, ahol egy repedt vezeték miatt szünetel a vízszolgáltatás. Tekintve, hogy az Árvalányhaj utca közel egy kilométeres hosszúságú, a családi házas övezetben így több száz lakó maradhatott víz nélkül.

Az érdi vízművek szakemberei már reggel kilenc óta dolgoznak a helyszínen – írta honlapján ÉTV – a munkálatok azonban várhatóan délután két óráig is elhúzódhatnak. A társaság arra is figyelmeztetett, hogy a javítás ideje alatt a vezetékekben maradó víz zavarossá válhat, nyomása pedig csökkenhet. A korlátozást a déli órákra feloldották, így újra zavartalan a vízellátás Diósdon.

Legutóbb tavaly decemberben történt komolyabb, Érdet, Diósdot és Tárnokot is nehéz helyzetbe hozó csőtörés: akkor egy stratégiai jelentőségű, 600 milliméteres vezeték repedt meg, ami a Csepel irányából átvett ivóvizet továbbítja  a Bakonyi-Mecseki utcai tárolómedencékbe. A hibát ekkor csak új, Olaszországból rendelt idomok segítségével tudta elhárítani az ÉTV, így a teljes helyreállítás napokig elhúzódott.

Érd Most /Google Maps - kiemelt képünk illusztráció

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email