aradszki_gyurko_gasparik

Milliókat kap a nagycsaládosok elnökének új érdi egyesülete

aradszki_gyurko_gasparik

Milliókat kap a nagycsaládosok elnökének új érdi egyesülete

Kilencmillió forint támogatást nyert el az új érdi civil szervezet az Átlátszó szerint.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ahogy azt az Átlátszó megírta, 2023 decemberében kilencmillió forint támogatást nyert el az immár Érdre bejegyzett civil szervezet, az ÉRteD Családbarát Egyesület a Városi Civil Alaptól.

Az oknyomozó cikkeiről ismert hírportál szerint a szervezet korábban a HunGame Esport Sportegyesület nevet viselte, székhelye pedig Budapesten, az Üllői úton volt, egészen tavaly szeptemberig. Mostanra viszont az egyesület teljesen átalakította célkitűzéseit:

„Érd lakossága részére a rendszeres kulturális tevékenységek lehetőségének megteremtése, közösségépítés a településen. (…) Nyomtatott sajtó illetve könyvkiadás megteremtése, online médiatartalmak előállítása és működtetése a megfelelő tájékoztatás érdekében, megfelelő értékek mentén (…) Az egészséges életmód és életvitel részeként az igények felkeltése, sporttevékenységek támogatása.”

Az egyesület elnöke Kardosné Gyurkó Katalin, aki egyúttal a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke is egyben.

– írják az oldalon.

Az ÉRteD eddigi legnagyobb dobása a Mikulás-vonatozás volt december elején, ahol a helyi Fidesz elnöke, Gasparik Gábor is részt vett az ajándékok osztogatásában. Az itt látható videón pedig 0:39-nél (jobbra) Simó Károly helyi fideszes képviselő is felbukkant.

A legfrissebb hír szerint az egyesület látja el a most megnyíló Érdi és Környéki Civil Iroda tevékenységét. Ezt a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára jelentette be a napokban Érden.

Az Átlátszó cikke szerint választási érdekek sejlenek fel a háttérben. Így merülhet fel a kérdés: miért is lehetett fontos, hogy a régi-új egyesület pénzhez jusson?

Hónapok óta a Fidesz-KDNP által támogatott lehetséges polgármester-jelöltként emlegetik Kardosné Gyurkó Katalint Érden, ám a híresztelések ellenére a bejelentés rendre nem következik be.

Az egyesület elnöke korábban azt nyilatkozta az Átlátszónak, nem kapott felkérést politikai párttól arra, hogy induljon el a választásokon.

Kardosné viszont egyre többet mutatkozik helyi kormánypárti politikusok társaságában. Több Facebook-fotón látni érdi eseményeken együtt Gasparik Gábor helyi Fidesz-elnökkel, Aradszki András KDNP-s országgyűlési képviselővel és választókerületi elnökkel, valamint más kormánypárti politikusokkal is.

Az ÉRteD Családbarát Egyesülettel kapcsolatban az Átlátszó megjegyzi, hogy a Bethlen Alapról szóló törvény és a közpénzes támogatásokról szóló jogszabály alapján nem vehetnék fel a Városi Civil Alap támogatásait a politikai tevékenységet folytató szervezetek.

Viszont egy kiskapu és az állami forrás sajátos elszámolása miatt mégis szabadon folyhatnak az állami pénzek olyan egyesületek felé is, amelyek a választásokon akár hivatalos jelölőszervezetként is beálltak kormánypárti jelöltek mögé.

Hogy ez Érden megvalósul-e? Arra majd az idő fog választ adni – derül ki az Átlátszó cikkéből.

Fotó: Aradszki András Facebook-oldala / Nyitókép: Kardosné Gyurkó Katalin, Aradszki András és Gasparik Gábor

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email