adathalasz

Itt a legújabb átverés: utazási kedvezményt kínálnak a csalók

adathalasz

Itt a legújabb átverés: utazási kedvezményt kínálnak a csalók

Az adathalászok a MÁV-VOLÁN-csoport nevében ingyenes utazást biztosító START klub Prémium kártyát hirdetnek pár száz forintos áron.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Újabban adathalász csalók hirdetnek utazási kedvezményeket a MÁV-VOLÁN-csoport nevében – hívja fel közleményében a figyelmet a MÁV-csoport.

A MÁV-VOLÁN-csoport és a MÁV-START oldalaira megtévesztően emlékeztető Facebook és Instagram oldalakon keresztül népszerűsítenek hamis START klub Prémium kártyát 699 Ft értékben, amely egy évre szóló ingyenes utazást biztosít.

Ezeken a közösségi platformokon keresztül próbálják ugyanis megszerezni a felhasználók személyes adatait és pénzét, így a csalások megelőzése érdekében a cég azt javasolja, hogy érdemes a mavcsoport.hu oldalon ellenőrizni a MÁV-START Zrt. által nyújtott kedvezményeket.

Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján napi 20-30 hívás érkezik a vasúttársaság ügyfélszolgálatára, melyben az utasok a csalásra hívják fel a figyelmet, vagy épp a megtévesztő hirdetésekben ajánlott kedvezményről érdeklődnek.

Azt kérik az ügyfelektől, hogy mindig ellenőrizzék az URL-címet, mielőtt bármilyen linkre kattintanának, gyanús tevékenység esetén pedig azonnal értesítsék a hatóságokat.

A leghatékonyabb módszer a visszaélések megfékezésére, hogy a közösségi oldalakon jelentik az adott adathalász hirdetést

– hívják fel a figyelmet a közleményben.

Amennyiben kétség merül fel bármely, az interneten látott kedvezménnyel kapcsolatosan, úgy keressék fel a 0-24 órában rendelkezésre álló telefonos ügyfélszolgálatot (MÁVDIREKT), amely a +36 (1) 3 49 49 49-es számon érhető el.

 

 

 

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email