winter_tel_orom

Okoz némi örömet is az időjárás

winter_tel_orom

Okoz némi örömet is az időjárás

A következő napokban száraz, enyhe idő várható, mindössze éjszaka lehetnek gyenge fagyok.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Legalább néhány, a Duna-Tisza közén több órára kisüt a nap, miközben frontális felhőzet terjeszkedik kelet felé. Napközben még inkább csak a Dunántúlon helyenként, késő délutántól, estétől viszont északnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Az ország középső harmadán élénk, néhol erős lesz az északnyugati szél, amely délután átmenetileg nagy területen délnyugatira fordul és kissé mérséklődik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 5, 10 fok között várható, de az északkeleti határ közelében, valamint néhol a Dunántúlon ennél kissé hidegebb is lehet. Késő este általában 0 és +6 fok között alakul a hőmérséklet.

Országos előrejelzés szombat reggeltől szombat éjfélig

Szombaton Nyugat felől tovább szakadozik, csökken a felhőzet, kisüt a nap. A nap második felében a nyugati országrész napos marad, máshol északkelet felől megnövekedhet a felhőzet.

Napközben helyenként kialakulhat zápor, főleg északkeleten havas eső zápor, hózápor. Sokfelé kísérik erős, helyenként viharos lökések az északnyugati szelet. Kora délutánra 3 és 10 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap a Dunától keletre is csökken a vastagabb felhőzet. Általában gyengén felhős, napos idő valószínű, a Tiszántúlon maradhat néhol rétegfelhőzet. Este, éjjel többfelé számíthatunk pára, köd, illetve rétegfelhőzet kialakulására a szélvédett tájakon.

Számottevő csapadék nem lesz. Az északnyugati, északi szél sokfelé megélénkül, majd mérséklődik a légmozgás. Hajnalban -8 és +2, kora délután 3 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email