Andrada

Méreggyár Sóskúton: lakossági fórumot tartanak január 24-én

Andrada

Méreggyár Sóskúton: lakossági fórumot tartanak január 24-én

A szerdai eseményen bárki elmondhatja a véleményét az Érd határába tervezett akkumulátor-feldolgozó üzemről.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Felháborítónak tartjuk, hogy sem Pusztazámor 1000 lakóját, sem a 3500 fős Sóskút, sem a több, mint 10 ezer fős Tárnok, sem a gyakorlatilag 80 ezres Érd lakosságát nem kérdezik meg arról a döntéshozók, hogy kívánnak-e újabb akkumulátoripari veszélyes üzemet látni néhány száz méterre természetvédelmi területtől, alig egy kilométerre tárnoki otthonoktól, és néhány kilométerre sóskúti és érdi lakóövezetektől.”

Így kezdődik az LMP – Magyarország Zöld Pártjának meghívója az úgynevezett „alternatív közmeghallgatásra”, amit január 24-én szerdán tartanak a Sóskúti Lovas- és Élményparkban.

Az ügy apropója, amiről mi is beszámoltunk, hogy egy akkumulátor-feldolgozó üzem létesítését és elindítását tervezik a szomszédos Sóskúton.

Mint azt Érd alpolgármestere, Tetlák Örs, az esemény egyik szervezője az ÉrdMostnak elmondta, a rendezvény célja, hogy a tapintható tiltakozás és felháborodás után – ami az utóbbi napokban kibontakozott – érdemes megnézni, mi is történik, miért történik, illetve ha nem akarják az emberek, akkor mit lehet tenni.

A lényeg, hogy hangozzanak el a lakosság kérdései, kifogásai, amiket aztán továbbítani lehet a megfelelő helyekre – fogalmazott a szervező.

Éppen ezért a fórumra meghívták König Ferencet, Sóskút polgármesterét, valamint a helyi képviselőtestület tagjait, Aradszki András országgyűlési képviselőt, nem utolsósorban pedig a beruházót is. Hogy el is mennek-e, azt most még nem lehet tudni – tette hozzá Tetlák.

Mindenesetre a fórumot – többek közt – a szervezők Facebook oldalain élőben is nyomon lehet majd követni.

Fotó: ÉrdMost, Facebook/Tetlák Örs

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email