mezitlab_freepik

Az érdi bölcsőde az ön szavazatára is számít

mezitlab_freepik

Az érdi bölcsőde az ön szavazatára is számít

Mezítlábas ösvényt alakítana ki a Pöttöm Sziget Bölcsőde a Tesco áruház pályázatán megnyerhető pénzből.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Tesco áruház most már hosszú évek óta, évente két alkalommal is meghirdeti az „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű pályázatot. Ennek mindenkori célja, hogy a felajánlott összeggel helyi közösségi kezdeményezéseket támogassanak szerte az országban.

A tavaly őszi forduló – az előválogatást követően – a közelmúltban jutott abba a szakaszba, hogy az indulókat a közönség is megismerhette.

Az egyik helyi induló pedig az érdi Pöttöm Sziget Bölcsőde, akinek a pályázatát a zsűri érdemesnek találta, hogy továbbjuttassa a verseny szavazásos szakaszába, ahol már a (vásárló)közönség döntheti el, hogy kinek az elképzeléseit szeretné támogatni a zsetonjaival.

A szavazás ugyanis zsetonok segítségével történik. A Tesco vásárlói 2024. január 15. és 2024. február 11. között minden vásárlás után 1 darab zsetont kapnak, amit az áruházakban kihelyezett zsetongyűjtő pontokon dobhatnak be a kiválasztott és támogatott szervezet és pályázati program mellé.

Ez persze nem azt jelenti, hogy az országban bárhol szavazhatunk, hiszen – ahogy azt fentebb írtuk – helyi kezdeményezésekről lévén szó, az érdi bölcsőde pályázatára is csak három környékbeli boltban, az érdi, a százhalombattai, valamint a martonvásári Tesco áruházakban lehet voksolni.

A legtöbb szavazatot kiérdemlő pályázó minden körzetben 400 ezer, a második 200 ezer, míg a harmadik 100 ezer forintot nyerhet. Ezen kívül pedig legalább egy olyan pályázót is hirdetnek, aki különdíjban részesül majd. A különdíj összege szintén 400 ezer forint.

Dávid Dzsenifertől, a Pöttöm Sziget Bölcsőde intézményvezetőjétől megtudtuk, az ötlet, hogy jó lenne egy mezítlábas ösvényt kialakítani a bölcsi udvarán már egy éve megszületett. Mint elmondta, természetesen az első helyezéssel járó összeg a cél, de akárhogy is lesz, a projekt megvalósításában az önkormányzat támogatására is számíthatnak.

Miként hozzátette azt is, hogy szeretnének legközelebb is indulni, viszont akkor már tagintézményük, az Apró Falva Bölcsőde fejlesztését próbálják előmozdítani.

Pillanatnyilag azonban még a mezítlábas ösvény létrehozása van napirenden, szóval, aki úgy gondolja, hogy támogatná a helyi bölcsőde terveit, az február 11-ig a felsorolt áruházak valamelyikében adhatja le a zsetonját.

Fotó: Freepik, Tesco Magyarország, Pöttöm Sziget Bölcsőde

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email