freepik.com

Ónos eső, erős szél és melegfront vár ránk

freepik.com

Ónos eső, erős szél és melegfront vár ránk

Tizenegy vármegyére adták ki a figyelmeztetést a szélsőséges időjárás miatt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, beborul az ég. Ónos eső miatt több vármegyében is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. A főváros tágabb környezetében akár estig, éjfélig is vegyes lehet a halmazállapot. Ezeken a részeken eleinte havazás, majd ónos / fagyott eső fordulhat elő, az idő előrehaladtával egyre inkább eső valószínű.

A déli szél megélénkül, több helyen megerősödik, az Észak-Dunántúlon néhol viharos lökések is előfordulhatnak. A csúcshőmérséklet 0 és +9 fok között alakul, északkeleten az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékekkel. A maximum beállta az esti órákban várható. Késő estére kissé tovább emelkedhet a hőmérséklet, 0, +11 fok közé.

Országos előrejelzés szerda estétől csütörtök reggelig

Többnyire erősen felhős vagy borult égre számíthatunk. Az éjszaka első felében főleg keleten eshet az eső, az északi határ mentén ónos eső is hullhat. Később másutt is előfordulhat csapadék, de már mindenütt eső valószínű. A déli, délnyugati szél nagy területen élénk, többfelé erős lesz, egy-egy helyen viharos közeli lökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +9 fok között alakul, amely a legtöbb helyen az éjszaka legelején áll be, de hajnalra kissé tovább emelkedik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Az aktuális időjárási helyzet a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email