idojaras_tel_nap_napszemuveg

A változékony időben bármi előfordulhat

idojaras_tel_nap_napszemuveg

A változékony időben bármi előfordulhat

Mutatjuk, hol számíthatunk napsütésre, szélre vagy akár havazásra is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Eleinte jobbára napos időre készülhetünk, délelőtt a ködös, rétegfelhős tájak kiterjedése csökken. A déli óráktól nyugat felől felhősödés kezdődik, délutántól már változóan felhős lesz az ég, de főleg északnyugaton, északon meg is vastagszik a felhőtakaró – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Számottevő csapadék nem valószínű, de egy-egy hózápor előfordulhat. A nyugatias szél az ország északi felében erős lesz, főként a hegyvidéki tájakon viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 3 és 6 fok között alakul. Késő estére -1 és -8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szerda reggelre ismét fagyos időre ébredhetünk

Átmenetileg nagyobb területen kiderül az ég, majd ismét felhősödés kezdődik nyugat, délnyugat felől. Helyenként párássá válik a levegő, foltokban köd, zúzmarás köd is képződhet. Számottevő csapadék nem valószínű,de hajnalban néhol gyenge ónos csapadék nem zárható ki. A nyugati, délnyugati szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -8 és -2 fok között alakul, de a fagyzugokban ennél több fokkal hidegebb is lehet.

Orvosmeteorológia

Az időjárás kedden a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email