simics_judit

A motiváció megvan, a játék még akadozik

simics_judit

A motiváció megvan, a játék még akadozik

Simics Judit egy éve edzi az Érd női kézilabdacsapatát, aminek apropóján a minap interjút adott a klub honlapjának.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Simics Judit 2023 januárjában érkezett Érdre, az akkor még az első osztályban szereplő helyi felnőtt női kézilabdacsapathoz, méghozzá azzal a szándékkal, hogy az együttest benn tartsa az NB I-ben.

Ez végül nem sikerült, így ősszel már a másodosztályban folytatta a munkát a lányokkal, akik pillanatnyilag a negyedik helyen állnak a 16 csapatos mezőnyben.

Hogy miként értékeli az elmúlt egy esztendőt, arról a klub honlapján szerdán megjelent interjúban olvashatunk.

„Ha csak az eredményeket nézzük, akkor nem túl jó a bizonyítványom. Mindig azt mondom, hogy a csapat minősíti az edzőt. A számszaki része is egy dolog, de hogy mit mutat a csapat és hogyan halad az úton, az az én munkám”

– fogalmazott Simics az interjúban.

„Amikor egy éve átvettem az NB I-es együttest – önkritikával is élve -, sajnos nem tudtam lelkileg felhozni azt a társaságot. Ez volt a legnagyobb nehézség. Nagyon mélyen voltak és nem sikerült a motiváción alakítani. A mostani keretnél fordítva érzem. A motivációs részével kevesebb teendő van, a játékkal kell többet foglalkozni, hogy azt a minőséget hozzák, amit én is, és ők is elvárnak maguktól. Így most ez két teljesen különböző munka” – tette hozzá

Az őszi szezon kapcsán a szakvezető azt hiányolta, hogy a csapat nem tudott a játék különböző elemeiben egyszerre jól teljesíteni. Úgy véli, mindig volt egy-egy rész, ami jól ment. Hol a kapusok védtek jól, hol a védekezés vagy a támadás ment jobban, de nem tud olyan meccset mondani, ahol minden úgy klappolt, ahogy annak lennie kell. Ennek ellenére lát előrelépést egyéni szinten, és együttesen is, de ahhoz, hogy a nagy meccseket nyerjék, ahhoz minden tekintetben átlagon felül kellene teljesíteni.

„A csapat munkamorálja, hozzáállása, akarata hétről-hétre megmutatkozik. Jó harcosokból áll és jó a lányokkal dolgozni. Bízom benne, hogy tavaszra az elvégzett munka meghozza, amit szeretnénk”

– hangsúlyozta Simics.

Az interjúból kiderül, hogy új igazolásnak csak akkor lenne értelme, ha olyan játékos jönne, aki nagyot tudna lendíteni a gárdán, de mivel ilyen nem szaladgál csak úgy szabadon, így a jelenlegi szűkös kerettel folytatják a küzdelmet.

Az Érd legközelebb szombaton a Magyar Kupában az élvonalbeli Kisvárda ellen lép pályára, méghozzá hazai környezetben.

Míg az NB I/B-s bajnokságot a Szigetszentmiklós elleni meccsel folytatják január 13-án idegenben.

Fotó: handballerd.hu

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email