selmeci aszfalt1

A forráshiány ellenére is folytatódik az aszfaltozás

selmeci aszfalt1

A forráshiány ellenére is folytatódik az aszfaltozás

A város minden szabad forrását arra fordítja az önkormányzat, hogy ledolgozza Érd infrastrukturális lemaradását.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Selmeci utca közel egy kilométer hosszú, amelynek a Cserhalmi és Somogyvári utca közötti szakaszát még 2017-ben aszfaltozta le az önkormányzat. A utca másik felén a lakók hiába reménykedtek abban, hogy előttük is aszfaltcsík lesz, a munkagépek nem jöttek vissza.

Sok évtizedes várakozás végére került most pont, hiszen egy hónappal ezelőtt a hiányzó szakasz is szilárd burkolatot kapott az itt élők örömére.

„Sikerült teljesen befejezni a Selmeci utcát, így az utolsó szakaszon is, pontosan 480 méter hosszan, padkával ellátott aszfaltúton közlekedhetnek az itt élők”

– hangsúlyozta a terület önkormányzati képviselője.

Csépán István képviselőt kérdeztük

Csépán István hozzátette, hogy a Selmeci utca járhatósága azért fontos, mert ha a Szovátai és Sóskúti út kereszteződésben valamilyen probléma történik, akkor az újonnan aszfaltozott utca akár kerülőútként is használható.

Márpedig a Selmeci utca már korábban is nagyobb forgalmat bonyolított le, amelyből az itt élők legfőbb problémája is származott. Szinte élhetetlen volt a környék a jelentős mennyiségű por miatt. A helyiek szerint a száraz időszakban már-már elviselhetetlen volt az élet.

„Este a mosóban 2-2500 forintot hagytam ott azért, hogy tiszta legyen az autóm, de reggelre olyan volt, mint egy tanyán felejtett gépjármű. Szó szerint anyagi kára származott az embernek az útviszonyok miatt, az egészségügyi kockázatról nem is beszélve”

– mesélte a múlt bosszúságait az utca egyik lakója.

Úgy tűnik egyre több helyen szűnnek meg az ehhez hasonló problémák, hiszen folyamatosan növekszik azoknak az utcáknak a száma, ahol aszfalt váltja a korábbi áldatlan állapotokat.

A Polgármesteri Hivatal szóvivőjét megkérdeztük arról, hogy mi várható a jövőben. László Ferenc az ÉrdMostnak elmondta, hogy ebben a ciklusban a forráshiány ellenére is több mint 55 utca kapott szilárd burkolatot.

„Az aszfaltozási program pedig idén is folytatódik, a következő hetekben 3-4 utca kerül sorra, az idei évben pedig összesen legalább húsz utcában tervezünk aszfaltozást”

– mondta a szóvivő.

A város minden szabad forrását arra fordítja az önkormányzat, hogy ledolgozza Érd infrastrukturális lemaradását. Elsősorban azokra az utcákra összpontosítanak, amelyek nagyon rossz állapotban vannak és a Selmecihez hasonlóan több évtizede hiába kérik a burkolásukat.

forrás: Balogh Alex

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email