eltűnt kutya

Harmincnál is több kutya szökhetett meg Érden a durrogtatás miatt

eltűnt kutya

Harmincnál is több kutya szökhetett meg Érden a durrogtatás miatt

Az állatmentők egy éjszaka alatt 28 ebet helyeztek biztonságba.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nincs szilveszter tűzijátékozás, durrogás, és az emiatt elmenekülő kutyák nélkül. Érden ezúttal több mint harminc házi kedvenc szökhetett meg otthonról. Többségüket megtalálták az elhivatott érdi állatmentők, ám valószínűleg még most is sok elveszett kutya kóborol a város utcáin, vagy az autóutak közelében.

„Az éjszaka folyamán hét önkéntesünk járta Érdet, ők 24 kutyát találtak meg és vittek haza a lakossági bejelentések alapján” – mondta lapunknak Soós Péter, az Érdi Civil Állatmentők Alapítvány munkatársa. Ez sajnos a duplája a tavalyi számnak, az alapítvány segítői akkor 12 elveszett- elszökött négylábút gyűjtöttek be a hajnalig tartó keresés során.

Soós attól tart, hogy a következő napokban további riasztásokat kapnak: január elsején még kevesen járnak az utcán, így a kóborló állatokat sem feltétlenül vesszük észre – ráadásul sokan még csak most „lövik el” a szilveszterről megmaradt tűzijátékokat.

A Sirius Alapítvány önkéntesei is járőröztek, ők négy kutyát vittek haza szilveszter éjjel – tudtuk meg Böjtös Andreától, az érdi szervezet elnökétől. Rajtuk kívül további három szökevény került az alapítvány telephelyére: két kutyáért még január elsején eljöttek, ám egy fekete puli – amit Soós Péter kollégái vittek be – a Siriusnál maradt: hiába van benne chip, azon elavult adatok szerepelnek, így gazdáját nem sikerült egyelőre értesíteni.

Sajnos nem került meg Saci sem: a fekete-fehér német vizsla eltűnéséről Facebook-oldalán az Érd Most is beszámolt, a házikedvenc még december 29-én szökött el otthonról. „Valószínűleg egy tűzijáték robbanása ijeszthette meg, de már napokkal korábban idegesnek tűnt” –mesélte kérdésünkre Szilágyi Andrea, a kutya  egyik gazdája.

Sacit legutóbb egy törökbálinti grillcsirkés étteremnél és az M7-es autópálya közelében látták. Aki találkozik vele, a mellékelt telefonszámon érthesítheti gazdáit (+36703949596).

Unplash / Michelle Tresemer - képünk illusztráció!

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email