utakhavazashokotroCSL4

Még egy utolsó roham a visszavonulás előtt

utakhavazashokotroCSL4

Még egy utolsó roham a visszavonulás előtt

Délelőtt erős szélre, délután akár jelentős havazásra is számíthatunk, de aztán jön az enyhülés.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Erős szél és havazás miatt adott ki figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat. A  várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 kilométer/órát, és tizenkét óra alatt 5 centimétert meghaladó friss hó hullhat az OMSZ előrejelzése szerint.

Az északnyugati szelet a déli órákig több helyen kísérhetik időnkénti viharos széllökések.

A nap második felében csapadékhullám érkezik. A délnyugati megyékben eső, másutt havas eső, havazás is valószínű. Átmeneti vizes, tapadó hóréteg több helyen kialakulhat – ami elsősorban a magasabban fekvő helyeken, de helyenként akár síkvidéken is vastagabb lehet.

A főváros tágabb térségében akár az öt centimétert is meghaladhatja a frissen kialakuló hóréteg, míg a magasabban fekvő tájakon elérheti, meghaladhatja az 5-10, néhol akár a 15 cm-t is.

Sokáig nem örülhetünk az ünnepi hóesésnek, ugyanis napközben délnyugaton lassú enyhülés kezdődik, a hó fokozatosan olvadásnak indul – teszik hozzá.

A hőmérséklet a déli órák környékén általában 1 és 7, 8 fok között várható. Később hazánk nagyobb részén visszaesik a hőmérséklet, ám a délnyugati, nyugati részeken tovább enyhül az idő. Késő este 0, +9 fokot mérhetünk.

(Fotónk illusztráció.)

 

Fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email