karacsonyfa

Mutatjuk, hogy fehér lesz-e a karácsony

karacsonyfa

Mutatjuk, hogy fehér lesz-e a karácsony

Úgy tűnik, hogy nem ússzuk meg szárazon a következő napokat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Pénteken elvékonyodik, szakadozik a felhőzet, és napközben hazánk nagyobb részén hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Elszórtan valószínű záporos csapadék.

Halmazállapot-váltás elsősorban a magasabban fekvő északkeleti részeken fordulhat elő. A nyugatira, északnyugatira forduló szelet egyre nagyobb területen erős lökések kísérik, sőt napközben már több helyen viharossá fokozódik a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 6 és 11 fok között várható, de az északkeleti határszélen pár fokkal alacsonyabb értéket is mérhetünk. Késő estére 0 és +5 fok közé csökken a hőmérséklet.

A hétvégén változatos lesz az időjárás

Szombaton jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég. Több helyen várható csapadék, délen, délnyugaton zömében eső, máshol eső, havas eső, havazás egyaránt előfordul. Az Észak-Dunántúlon jelentősebb mennyiségű csapadék is hullhat. Sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északnyugati, nyugati szél. Délután általában 1, 9 fok várható, de délnyugaton melegebb lehet.

Vasárnap nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható, csak átmeneti szakadozások lehetnek a felhőtakaróban. Elszórtan várható eső. Főleg északon, északkeleten, illetve a hegyekben havas eső, havazás is előfordulhat. A nap második felében csökken a csapadékhajlam. Sokfelé megerősödik a nyugati, délnyugati szél. Hajnalban általában -3, +5, a havas északkeleti tájakon -5, -4 fokot mérhetünk. Délután többnyire 7, 12 fok valószínű, de északkeleten hidegebb idő lehet.

December 24-én tehát még van esély némi havazásra, de számottevő mennyiségre nem kell készülni. December 25-én és 26-án pedig fokozatosan megszűnik a csapadékhajlam, melegszik az idő, így karácsony mindkét napján elköszönhetünk a fagyoktól, napközben általában 7 és 14 fok körül alakul majd a hőmérséklet.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email