kakaoszocgondAK

Mesés uzsonnával lepték meg az érdi gyermekotthonok lakóit

kakaoszocgondAK

Mesés uzsonnával lepték meg az érdi gyermekotthonok lakóit

A finomságok mellett meséket is olvastak a gyerekeknek, az egyiket Csőzik László polgármester olvasta fel.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mesés karácsonyi uzsonnával lepte meg az érdi gyermek- és családotthonokban élő gyerekeket a Szociális Gondozó Központ. December 21-én mintegy harmincöt gyermeket és kísérőiket vendégelték meg kakaóval, üdítőkkel, gyümölcsökkel, illetve – az egyik érdi étterem felajánlásának köszönhetően – süteményekkel.

Igyekeztek emlékezetes délutánt varázsolni a nehéz körülmények közt élő édesanyáknak és kicsinyeiknek, akik a Családok Átmeneti Otthonából, a Fészek Gyermekvédő Egyesülettől és a Lea Otthonból érkeztek.

A gyerekeket kifestőkkel, rajzeszközökkel, illetve egy különleges meseolvasós programmal várták. Egy érdi meseíró, Házi Heni, illetve Csőzik László polgármester látogatott el a gyerekekhez, és Heni Hóóómedve című könyvéből olvastak fel egy-egy történetet.

Mesét hallgatni jó. És igencsak jótékony hatása van. A rajzfilmekkel ellentétben, amikor a képet „készen kapja”, mesehallgatásnál a gyermek saját maga hozza létre a képet a képzeletében, az életkorának, fejlettségének megfelelően. A mesének gyógyító hatása is van, és bővíti a gyerekek szókincsét.

„Szeretem, ha anya olvas nekem.” Kristóf még óvodás, de bátyja, a hatodikos Szebasztián már saját maga olvas, most a Mumuslabirintust szeretné befejezni.

A városvezető Pihéről, a kis hóemberről mesélt, aki nagyon várta már élete első karácsonyát. Csőzik László elárulta, hogy nemcsak a három gyermekének, hanem annak idején a húgának is mesélt esténként, és örömmel mondott igent a meghívásra.

„Az önkormányzat ötven kötetet megvásárolt, és a könyvek egy részét ajándékba kapják a vendégségbe érkező gyermekek” – tudtuk meg Csőzik Lászlótól, aki elmondta azt is: büszke arra, hogy a kötetnek nemcsak az írója, hanem az illusztrátora, Navratil Zsuzsanna is érdi.

A mesekönyvnek egyébként elkészült a folytatása is, legalábbis ami a szöveget illeti, és már csak az illusztrációk vannak hátra – tudtuk meg Henitől, aki az írás mellett jelenleg egy sóskúti iskolában tanít. Korábban dolgozott a Fészek átmeneti gyermekotthonában is, így még jobban örült ennek a rendezvénynek.

A karácsonyi uzsonnát Krokavecz Mátyás éneke és gitárkísérete tette teljessé. Igazi ünnepi hangulatban telt a csütörtök délután, amelynek szervezői harmincöt gyerek arcára csaltak mosolyt.

Fotó: Ádám Katalin

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email