kodos_ido

Nem viccel az időjárás, kiadták a veszélyjelzést

kodos_ido

Nem viccel az időjárás, kiadták a veszélyjelzést

Tartós sűrű ködre és viharos szélre lehet számítani a nap folyamán.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Egy vármegye kivételével elsőfokú riasztás van érvényben az egész országban a sűrű köd miatt – hívja fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat. Szerdán a legtöbb helyen – várhatóan a délelőtti órákban – jelentősen javulnak a látási viszonyok, azonban helyenként tartósabban megmaradhat a köd. Ezeken a területeken ónos szitálás, szemcsés hó, gyenge ipari havazás előfordulhat.

A köd és a rétegfelhőzet a legtöbb helyen felszakad, így kisüthet a nap. Ugyanakkor helyenként továbbra is borult, párás, ködös idő valószínű. Az északnyugati szél élénk, főként a középső országrészben erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult, ködös részeken 0 és +3, másutt 4 és 10 fok között várható. Késő estére -3 és +4 fok közé csökken a hőmérséklet.

Országos előrejelzés szerda estétől csütörtök reggelig

Közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, helyenként párás, ködös, illetve rétegfelhős körzetek is előfordulhatnak. Ezeken a tájakon szitálás, ónos szitálás is lehet. A nyugati, északnyugati szél a szélcsatornában élénk, néhol erős lesz, másutt jobbára mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -4 és +2 fok között várható.

Orvosmeteorológia

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet, a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email