idojaras_freepik

Köd, eső, szél, napsütés és hidegfronti hatás

idojaras_freepik

Köd, eső, szél, napsütés és hidegfronti hatás

A havazáson kívül szinte bármit hozhat a jövő heti időjárás.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hétfőn egyre nagyobb területen képződik, terjeszkedik a köd, illetve rétegfelhőzet, ugyanakkor a felhősebb tájakat leszámítva derült idő várható. Számottevő csapadék nem valószínű. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és +2 fok között alakul – írja a met.hu.

Kedden nagyobbrészt rétegfelhős, párás, ködös, kevesebb helyen gyengén felhős, napos időre számíthatunk. Elvétve előfordulhat szitálás, ónos szitálás. Mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet hajnalban általában -6, +2, kora délután 1 és 12 fok között alakul, a tartósan borult, párás részeken lesz a hidegebb.

Szerdára a rétegfelhőzet, pára, köd zsugorodik. Számottevő csapadék nem valószínű. Legfeljebb szitálás, ónos szitálás, északnyugaton gyenge eső fordulhat elő. Több helyen megélénkül, az Észak-Dunántúlon néhol megerősödhet az északnyugati, nyugati szél. A hajnali -6, +2 fokról 2 és 10 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön erősen felhős vagy borult lesz az ég. Néhol előfordulhat szitálás, gyenge eső. Északkeleten nem kizárt kisebb vegyes halmazállapotú csapadék. Hajnalban a szélvédett tájakon ködfoltok is várhatók. A nyugati, délnyugati szél helyenként megélénkül. A minimum-hőmérséklet -6 és +2, a csúcsérték 1 és 8 fok között alakul.

Pénteken nagyrészt erősen felhős vagy borult idő valószínű, főleg délnyugaton lehet több-kevesebb napsütés. Szórványosan előfordulhat eső, zápor, nagyobb eséllyel hazánk északi, északkeleti felén. Az északkeleti határnál esetleg vegyes halmazállapotú csapadék is hullhat. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a délnyugati, nyugati szél. Hajnalban általában -6, +2, kora délután 3, 10 fokot mérhetnek.

Mindemellett az arra érzékenyeknek a hét közepétől hidegfronti hatással is számolniuk kell.

Fotó: Freepik, met.hu

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email