sulak utca

Befektetőcsalogató fejlesztések zárultak Érd legfontosabb ipari zónájában

sulak utca

Befektetőcsalogató fejlesztések zárultak Érd legfontosabb ipari zónájában

Érd egyik legfontosabb ipari területét érintő infrastrukturális fejlesztés végére került pont.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A megvalósult beruházás leginkább az M6-os autópálya körül kibontakozó high-tech ipari központot szolgálja majd a jövőben.

A beruházás uniós forrásból valósult meg, a gazdasági körülmények azonban sokáig hátráltatták a projektet. 2022 tavaszán ugyanis nehéz helyzetbe került az önkormányzat, a nyertes kivitelező a szomszédban zajló háború és az elszabadult építőipari árakra hivatkozva visszalépett a megvalósítástól.

Egy újabb közbeszerzésen az a Pulzus Kft. nyert, amelyik végül a Tárnoki utat is felújította, így idén májusban felvonultak a munkagépek, elkezdődhetett a beruházás. A projektzáró rendezvényen Csőzik László polgármester elmondta, hogy a fejlesztés keretében megújult a Sulák utca és a Mühlgang utca is.

Fontos megjegyezni, hogy ezt a pályázati pénzt csak a szóban forgó ipari terület fejlesztésére lehetett fordítani.

A Sulák és Mühlgang utcában összesen közel 700 méteren létesült aszfalt burkolatú út és épült járda. A 900 millió forintot meghaladó beruházás keretében négy gyalogos-átkelőhely létesült, napelemes megoldással alakították ki a közvilágítást, valamint kiépült a csapadékvíz-elvezetés, továbbá a szennyvízelvezető rendszer is elkészült.

„Ez a terület a fejlesztésnek köszönhetően iparilag Érd legfrekventáltabb, legértékesebb területévé vált. Fontos, hogy a város iránt érdeklődő befektetőknek egy olyan ipari terület tudjunk mutatni, ami vonzó lehet számukra” – hangsúlyozta a polgármester.

Azért van ennek óriási jelentősége, mert az a cél, hogy minél több ipari cég telepedjen le ebben a zónában. A cégek ugyanis jelentős iparűzési adót fizetnek majd, ami a kormány elvonásai miatt az egyetlen komoly bevételi forrása a városnak. A város pedig minden szabad forrását az útépítésre fordítja. Mivel a kormány a gépjárműadót is elvette, már csak az iparűzési adó az egyetlen olyan adófajta, ami a várost gazdagíthatja, amiből fejlesztéseket lehet finanszírozni.

A Sulák utca vége mindössze néhány száz méterre van attól a körforgalomtól, amelyik az M6-os autópálya ófalusi lehajtójának nyugati oldalán van. A fejlesztés következő üteme az lehet, hogy megépítik a hiányzó szakaszt és az autópálya vérkeringéséhez kapcsolják a területet.

A körforgalom és a Sulák utca vége

Az értékes terület zászlóshajója jelenleg az AVL, de remélhetőleg a Tesco és az AVL mögötti területrészek is benépesülnek az elkövetkezendő években, megteremtve egy összefüggő ipari zónát a Budafoki út és az M6-os autópálya között.

Csőzik László hozzátette, hogy az autópálya másik oldalán készülőben van egy ehhez hasonló fejlesztés, ahol egy logisztikai park jönne létre. Ezt a területet már egy kormányhatározatban kiemelt beruházási célterületté nyilvánították, ami azt jelenti, hogy Nagytétény határától dél felé kiindulva egy teljesen új, Érd gazdaságát erősítő szektor létesülhet a jövőben, amire nagy szüksége van a városnak.

Fotó: erdmost

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email