palhazy_imre_dij_2

Ők akkor is mennek, amikor mások pihennek

palhazy_imre_dij_2

Ők akkor is mennek, amikor mások pihennek

Idén Pálházy Imre, az Érdi Városi Polgárőr Egyesület alelnöke kapta meg Pest Vármegye Önkormányzatának kitüntetését, az Év Polgárőre Díjat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Pálházy Imre múlt hét pénteken vármegyénk önkormányzatának székhelyén, a főváros ötödik kerületében található Pesti Vármegyeházán vehette át az Év Polgárőre Díjat.

Az ÉrdMost megkeresésére elárulta, meglepetés, de egyúttal nagy büszkeség is számára a díj, amit ugyanakkor nem is kaphatott volna meg, ha nem állnak mögötte a kollégái.

„Ezt az elismerést mind a fiúknak köszönhetem. Olyan ez mint a foci. Csapatmunka.”

Pálházy Imre még 2008 környékén kezdett el a helyi polgárőrségnél dolgozni, majd néhány évvel később a szervezet elnökének is megválasztották. Jelenleg alelnökként látja el a feladatokat, ami viszont nem változott ennyi esztendő után sem, hogy ugyanolyan lelkesedéssel és lendülettel dolgozik a helyi közösségért.

„Kézilabda vagy focimeccs, iskolai rendezvény, temetés, étel kiszállítás, egyebek. Legyen szó bármiről, ha jön egy felkérés, hogy valakinek, valahol segíteni kell, mi ott vagyunk. Mondjuk, amikor vasárnap délután sokan lepihennek, mi pedig megyünk egy sporteseményt biztosítani, az csak úgy működik, ha szívvel-lélekkel végzi az ember” – tette hozzá.

Úgy gondolja, csupán odaadással, a segítségnyújtás öröméért érdemes csinálni, nem pedig pénzért, hiszen az nem is jár érte. Jóllehet manapság már mint nyugdíjas polgárőrködik, de egykoron ő is „másodállásban” szakított időt erre a munkára.

Szerencsére nem ő az egyetlen, aki így vélekedik, amit jól mutat, hogy az érdi polgárőség pillanatnyilag 150-160 fős taglétszámmal dolgozik, és ha nem is ér rá mindig mindenki, ez alapvetően egy jól működő, összetartó, baráti közösség, akikre lehet számítani – hangsúlyozta.

A kitüntetésre visszatérve Pálházy Imre elmondta, büszke rá, hogy az évek során sikerült jó kapcsolatot kialakítani mind a rendőrséggel, mind a lakossággal.

„Amikor az érdiek meglátnak, tudják kik vagyunk, van tekintélyünk, vagyis elismerik a polgárőrséget.”

Az érdi polgárőrnek egyébként nem ez az első elismerése, pár éve az Érd Közbiztonságáért és Tűzbiztonságáért Díjat is átvehette.

Fotó: Facebook/Pálházy Imre

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email