tel_teli_taj_winter_ho

Kitart az időjárás, nem sok jóra számíthatunk

tel_teli_taj_winter_ho

Kitart az időjárás, nem sok jóra számíthatunk

Marad a zord, igazi téli időjárás. A hétvége második felében ismét havazásra lehet számítani.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint pénteken hazánk nagyobb részén marad a túlnyomóan borult, párás, helyenként tartósan ködös idő. Főként a Dunántúl nyugati részén, illetve északkeleten lehet szakadozottabb, kevesebb a felhőzet, itt akár több órára is kisüthet a nap. Néhol hószállingózás, szitálás előfordulhat.

A Dunántúl északnyugati részein megélénkülhet a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt -1 és +2 fok között alakul, de a napos részeken enyhébb, a tartósabban ködös tájakon kissé hidegebb lehet az idő. Késő estére -6 és +1 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hétvégén ismét érkezik a csapadék 

Szombaton jobbára erősen felhős vagy borult, sokfelé párás, foltokban ködös időre van kilátás, csak kevés helyen szakadozik fel a felhőzet. Néhol előfordulhat hószállingózás, szitálás, ónos szitálás.

Gyenge marad a légmozgás, csupán Sopron környékén élénkül meg a délkeleti szél. Kora délutánra -2 és +4 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap vastagabb frontfelhőzet vonul át nyugatról kelet felé. Mögötte délután, este nyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet. Több helyen várható csapadék. Hazánk északi felén havazás, havas eső, déli felén havas eső, eső lesz a jellemző. Főleg hajnalban és este néhol ónos eső is lehet.

Ködfoltok is képződnek. Helyenként megélénkül a déli, majd északnyugati szél. Hajnalban általában -6 és 0 fok között alakul a hőmérséklet, de a havas, szélvédett tájakon hidegebb lesz. Kora délutánra -2 és +7 fok közé melegedhet a levegő, északnyugaton mérhetik a magasabb, északkeleten az alacsonyabb értékeket.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email