halaszle

Idén is lesz városi halászlévendégség

halaszle

Idén is lesz városi halászlévendégség

Mutatjuk, milyen ételosztásokat, szeretetvendégségeket terveznek az érdi egyházak, szervezetek karácsony előtt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Télen, főleg karácsony előtt nagyobb figyelem helyeződik azokra, akiknek az asztalára nem jut rendszeresen meleg ebéd, sőt, hideg élelem is csak nehezen. Ebben az időszakban több egyház, szervezet is tervez ételosztást, illetve szeretetvendégséget.

Az érdi egyházak közös vasárnapi melegétel-osztása már november utolsó hétvégéjén megkezdődött, és márciusig tart majd (bővebben ITT írtunk az idei akcióról). Emellett több helyi szervezet is tart szeretetvendégséget, illetve szállít házhoz meleg ebédet december folyamán.

A Budakörnyéki Zsidó Hitközség házhoz viszi az ebédet

December 6-án, egy nappal hanuka előtt a Budakörnyéki Zsidó Hitközség 80 adag meleg étellel lepi meg a nehéz helyzetben élőket. Az ebédet dobozolva szállítják házhoz, a Szociális Gondozó Központtal együttműködve: a családsegítő által összeállított lista alapján viszik el azokhoz, akiknek nagyon nagy öröm az, hogy meleg étel kerülhet az asztalra.

Halászlévendégség a piacnál

Az Érd és Környéke Horgászegyesületnél már évtizedes hagyomány, hogy megvendégelik az érdieket egy-egy tányér halászlével. December 16-án a piac főbejáratánál várják azokat, akik szívesen megkóstolnák a szívvel-lélekkel főzött érdi halászlét.

Idén is nagy vendégségre készülnek: 550 adagot főznek, 150 kiló halból – tudtuk meg Berényi Andrásné elnöktől, aki arra a kérdésünkre, hogy el szokott-e fogyni ez a hatalmas mennyiség, csak annyit válaszolt nevetve: mind az utolsó cseppig…

Természetesen idén is lesz friss kenyér, illetve bejgli a halászléhez. Helyben fogyasztásra nem lesz mód (a piacnál erre ugyanis nincs hely), a horgászok elvitelre csomagolják a karácsonyi menüt.

 

Gulyáslevest főz a Fidesz

December 23-án az Érdi Fidesz és az Összefogás Egyesület 12 órától tart szeretetvendégséget az Alsó u. 10. szám előtt. Fülöp Sándorné Fidesz-KDNP-s képviselő elmondta: 120 adag gulyáslevessel és bejglivel készülnek, a vendégek kapnak egy-egy befőttesüveg szilvakompótot és céklát is.

Az ebédet nem dobozolják, hanem helyben fogyaszthatják a vendégek, és készülnek meglepetésprogrammal is.

Fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email