karacsonyfadisztitoGA4

Most kiválaszthatjuk a legszebb érdi karácsonyfát

karacsonyfadisztitoGA4

Most kiválaszthatjuk a legszebb érdi karácsonyfát

Heten indultak a Szepes díszítőversenyén, rajtunk múlik, melyikük viszi haza a közönségdíjat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mindenki másképp csinálja. Az LGT slágerének örökérvényű refrénje annyi mindenre igaz, hát miért pont a karácsonyfa díszítésére ne volna. Van, aki azt szereti, ha a fa egy-, de legfeljebb kétféle színben pompázik, mások arra esküsznek, hogy tarkán a legszebb. Sokan a fényeket visszaverő gömböket szeretik, de vannak, akik inkább otthoni készítésű díszeket tesznek a fára.

Bármelyik megoldás lehet szép és jó, ha szívvel-lélekkel, ízléssel és mértékkel csináljuk – ahogy tették ezt a Szepes Gyula Művelődési Központ karácsonyfa-díszítő versenyének indulói is.

Advent első vasárnapján hét csapat gyűlt össze az Érdi Galériában, hogy (az Érd és Környéke Ipartestület által felajánlott) kis fenyőket feldíszítsék.

„Olyan jó hangulatban telt a délután, hogy a résztvevők azt mondták, nem is versenyként tekintettek a programra. Beszélgettek, ismerkedtek, barátkoztak, és közben karácsonyfákat varázsoltak a fenyőkből” – mondta az ÉrdMostnak Spanyiel Szandra, a verseny ötletgazdája.

A Szepes vezető rendezvényszervezőjétől megtudtuk az induló csapatok neveit is: díszített fát a Fészek Egyesület, a Szikra Egyesület, a Fácán óvoda, az Életet az Éveknek Nyugdíjas Klub, a Rise Stúdió, valamint a Németh-Bencze és a Guruczi családok.

Az első három helyezettet a zsűri választja majd ki (tagjait a Szepes, a Polgármesteri Hivatal és az ipartestület delegálja), de lesz egy közönségdíjas is, akit a mi szavazataink alapján hirdetnek ki december 22-én, az utolsó adventi városi rendezvényen.

Voksolni lehet a verseny facebook-oldalán (lájkolva a nekünk tetsző karácsonyfa képét), illetve személyesen az Érdi Galériában (itt megtekinthetjük élőben a fákat is).

Érdemes bekukkantani a galériába már csak egy kis karácsonyi hangulatért, illetve inspirációért is, hiszen a csapatok valóban kitettek magukért: volt, amelyik saját készítésű díszeket hozott, vagy épp az őt szimbolizáló színekbe öltöztette a fát.

Szandit arról is kérdeztük, hogy a verseny alapján hogy látja, mi az idei karácsonyfatrend.

„Szerintem nincs ilyen. Legyen az a dísz kézműves, gyermekek által készített, hagyományos vagy modern, mindegyik karácsonyfa a csapatok egyéniségét fejezi ki, és ez a fontos.”

Ön hogyan díszíti fel idén a fát? Miután szavazott, írja meg nekünk kommentben, a cikk alatt az ÉrdMost facebook-oldalán.

Fotó: Gárdos Attila

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email