tél_kesztyű_időjárás

A napsütés csak látszat, az időjárás nem enyhül

tél_kesztyű_időjárás

A napsütés csak látszat, az időjárás nem enyhül

Fagyosan alakul az időjárás, napközben alig lépjük át a nulla fokot, este pedig még rosszabb lesz.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hétfőn az északkeleti tájakon javulnak a látási viszonyok, valamint a rétegfelhőzet kiterjedésefokozatosan csökken, de lesznek olyan helyek, ahol tartósan megmarad. Máshol a derült, napos időt követően nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Számottevő csapadék nem lesz, legfeljebb északkeleten fordulhat elő néhol hószállingózás. A déli, délkeleti szél az Észak-Dunántúlon megélénkül, helyenként meg is erősödik. A hegyekben viharos lökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +4 fok között alakul, a tartósabban borongós északkeleti tájakon mérhetjük az alacsonyabb értékeket. Késő estére többnyire -5 és 0 fok közé hűl le a levegő.

Kedd reggelre is fagypont alatt alakul a hőmérséklet

Mindenütt beborul az ég, majd hajnaltájt a Nyugat-Dunántúlon már szakadozik, átmenetileg csökken a felhőzet. Az éjszaka második felében a Dunakanyar és a főváros térségében, valamint az Északi-középhegyégben előfordulhat hószállingózás, kisebb havazás.

A délkeleti szél az Észak-Dunántúlon továbbra is élénk, néhol erős marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és 0 fok között alakul, de az északkeleti fagyzugokban, valamint havas tájakon ennél hidegebb lehet.

Orvosmeteorológia

Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

 

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email