bolcsode_rozsnyoi_220310_csozikfb2

Hamarosan elstartolhat Érd legújabb bölcsődéjének építkezése

bolcsode_rozsnyoi_220310_csozikfb2

Hamarosan elstartolhat Érd legújabb bölcsődéjének építkezése

Másik jó hír: bővül a Fácán ovi kertje. A képviselőtestületi ülésen több, az érdi gyerekeket érintő pozitív döntés is született.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Pár héten belül elkészülnek a Rozsnyói utcai bölcsőde részletes kiviteli tervei, kiírják a közbeszerzést, és ha az eredményes lesz, jövő év második félévében épülhet az intézmény – jelentette be a november 30-i közgyűlésen Csőzik László polgármester.

Nemcsak bölcsődével, hanem óvodákkal kapcsolatban is elhangzottak jó hírek: Szűcs Gábor alpolgármester elmondta, hogy a TOP Plusz program keretében az óvodaudvarokat sorra felújítják majd.  A Fácán óvodánál lévő üres területet az intézményhez csatolják, és a tervek szerint játszóudvart is kialakítanak.

Vannak olyan gyerekek, akik nem járhatnak óvodába, mert egészségi, mentális, fizikai állapotuk nem teszi lehetővé. Többek közt őket segíti, karolja fel az Életfa Csoport Egyesület, amely a súlyosan és halmozottan sérült gyermekeknek fejlesztő napközit működtet Érden, és számtalan programot, foglalkozást biztosít számukra, hiánypótló és nagyon fontos szolgáltatásokat nyújtva.

A képviselők döntése értelmében az Életfát havi 270 ezer forinttal segítik, annak érdekében, hogy jövőre ki tudják fizetni fejlesztő helyiségük terembérleti költségeit.

A város több jó ügyet, illetve a köz javára munkálkodó szervezetet is támogat anyagilag. A humanitárius segítségnyújtásban élen járó Érdi Baptista Gyülekezetet 600 ezer forinttal segítik – erről is a csütörtöki ülésen szavaztak. Az önkormányzattól kapott anyagi támogatást élelmiszer, higiénés eszközöket tartalmazó csomagok összeállítására fordítják majd.

A Masters SE – ahol nagyon sok érdi gyermek táncol – 300 ezer forint támogatást kap, hogy megrendezhesse karácsonyi gálaműsorát az Érd Arénában, míg a VI. Pest Vármegye Szépe szépségkirálynő-választást 590 ezer forinttal segítik, szponzorációs megállapodás keretében.

Be kell számolnunk egy személyes támogató akcióról is: Antunovits Antal (Fidesz-KDNP) felajánlotta a Virágzó érdi porta pályázaton elnyert kertészeti utalványait több érdi oktatási intézménynek. Korábban megírtuk: az ellenzéki képviselő úgy indult a pályázaton, hogy maga is a bíráló bizottság tagja volt, és három első, illetve egy második helyezést sikerült hazavinnie.

Jó hír, hogy Érd csatlakozik a Víz Koalícióhoz. Ez egy országos szerveződés, tagjai (civil szervezetek, önkormányzatok és szakszervezetek) közösen dolgoznak a magyarországi vízhelyzet feltérképezésén és javításán.

Az érdi víz jó minőségű, erről az ÉTV gondoskodik, a vízhálózat egyes részei viszont elöregedtek (erre az egyre gyakoribb csőtörések is felhívják a figyelmet). A tavalyi évben volt olyan hónap, amikor szinte minden nap volt csőtörés valahol a városban.

Tetlák Örs alpolgármester a testületi ülésen hangsúlyozta, a csatlakozás anyagi kötelezettségekkel nem jár, de rendkívül hasznos volna Érd számára, ha részt tudna venni a munkában.

Megszavazták azt is, hogy a Víz Koalícióban a várost Balla Imre (Szövetség Érdért frakció) képviseli majd.

Kevésbé kellemes problémák, témák is napirendre kerültek. Simó Károly (Fidesz-KDNP) az ülésen jelezte: az érdligeti Gyömbér patika nehéz helyzetbe került a közlekedési csomópont átalakítása miatt, ugyanis megközelítése jóval nehezebbé vált. Ha a patika bezár, a környék ellátása veszélybe kerül – emelte ki.

Csőzik László polgármester válaszában elmondta: nagy erőkkel próbálnak segíteni a gyógyszertárnak, és szeretnének megoldást találni a helyzetre. „Mindenki azon van, hogy tudja folytatni a működését a patika” – tette hozzá.

Fotók: Czere Bálint, ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email