bolcsode_rozsnyoi_220310_csozikfb

Új bölcsőde épül a Rozsnyói utcában

bolcsode_rozsnyoi_220310_csozikfb

Új bölcsőde épül a Rozsnyói utcában

827 148 845 forintot nyert Érd városa egy új, 56 férőhelyes bölcsőde megépítésére a Rozsnyói utcába – jelentette be közösségi oldalán Csőzik László. Érd polgármestere tudatta azt is, a projekt várhatóan áprilisban indul és 36 hónap alatt fejeződik be.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csőzik László emlékeztetett, a Polgármesteri Hivatalban kidolgoztak egy pályázatot egy bölcsőde építésére a Rozsnyói utcába, amely után beadták a koronavírus-járvány okozta válság kezelésére szolgáló, uniós pénzeket kezelő Helyreállítási Alaphoz.

Ennek köszönhetően a város 827 148 845 forintot nyert egy új, 56 férőhelyes bölcsőde építésére a Rozsnyói utcába. A beruházás a polgármester közlése szerint akár már áprilisban elkezdődhet és 36 hónappal később fejeződhet be.

Részletezte, a négycsoportos bölcsőde tervezése során fontos szempont az energiahatékonyság és a tájba illeszkedő területhasználat.

Kitért rá, a pénzre óriási szüksége van a városnak, mert az Érden üzemelő két önkormányzati bölcsőde kihasználtsága folyamatosan százszázalékos és a várólista is száz feletti.

„Mivel az elmúlt két évben 8 ezer új lakosa – zömében családos vagy gyerekvállalás előtt álló fiatalok – lett városunknak, a meglévő bölcsődék leterheltsége nőttön-nő, újabb és újabb intézményeket kell építeni”

– húzta alá Csőzik László, aki mellékelte a Rozsnyói utcába tervezett bölcsőde látványtervét is:

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email