ipartestület

Beteg kisgyereket támogatnak Érd vállalkozói

ipartestület

Beteg kisgyereket támogatnak Érd vállalkozói

Az ipartestület bálja idén nemcsak a kapcsolatépítésről, hanem a segítségnyújtásról is szólt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Vonósötös szolgáltatta a zenei kíséretet, és Mozart divertimentói csendültek fel, miközben profi (bár meglepően fiatal) pincérek szolgálták fel a pazar fogásokat. Különleges programnak adott helyszínt szombat este a Fenyves-Parkvárosi Köznevelési Centrum: az Érd és Környéke Ipartestület bálját rendezték meg itt, ahol a város legbefolyásosabb, legismertebb vállalkozói találkoztak egymással.

Az esemény különlegességét azonban nem az exkluzív vacsora vagy a meghívottak névsora jelentette. A résztvevő vállalkozók és magánszemélyek három nemes ügyet is támogattak, a borsos – 45 ezer forinttól 250 ezer forintig terjedő  – jegyárak és az ünnepi tombola árbevételét ugyanis nagyrészt jótékony célokra fordítja az ipartestület.

„Az egyik cél, hogy támogassuk a Kós Károly Technikum valamelyik tehetséges diákját, neki laptopot tudunk majd adományozni. Az Életfa Csoport Egyesület közreműködésével egy súlyos és sajnos tartósan beteg kisfiú terápiáját finanszírozhatjuk. Az Érdi Civil Állatmentők munkáját is segítjük majd, hiszen pontosan tudjuk, mennyire elkötelezett, önzetlen csapatról van szó” – sorolta a kijelölt célokat Bóta Dávid,  a testület ügyvivője.

A jótékonysági program ötlete egy Csőzik Lászlóval folytatott beszélgetés során merült fel, a polgármester pedig nemcsak tippeket, de saját pénzügyi keretéből hárommillió forintos támogatást is adott a rendezvény megvalósításához.

Bóta hangsúlyozta, a közel száz éve működő érdi ipartestületnél szeretnek úgy gondolni magukra, mint az értékteremtők érdekképviseletére.

„Ez egy igazi lokálpatrióta buli, ahol érdi vagy Érd-környéki vállalkozók, cégek biztosítják a hátteret a hidegpulttól a cateringig. A pincérek a Kós Technikum vendéglátós diákjai, akik bevételt és tapasztalatot szereznek a felszolgálás során, a tombolán pedig egy érdi gumiszervizes vagy cipőboltos kuponját is elnyerhetjük. Mert minek mennénk Pestre, ha egy csomó szolgáltatást a szomszéd utcában is megkaphatunk?” – érzékeltette az ügyvezető, mit jelent számukra a „helyi értékteremtés”.

A bál jó alkalom az ismerkedésre vagy akár új tagok toborzására. Mint azt Simon János Gergelytől, az Érd és Környéke Ipartestület elnökétől megtudtuk, a szervezet öt városban (Érd, Sóskút, Tárnok, Százhalombatta, Diósd) mintegy 140 tagot számlál, az utóbbi időben pedig dinamikus növekedésnek indult.

„Három éve vettem át az elnökséget, jelenleg is azon dolgozunk Bóta Dávid kollégámmal, hogy a testületben minél többen és minél fiatalabbak legyünk. A Covid-időszak pangása ellenére nagy eredménynek tartom, hogy a testület korábbi 57 éves átlagéletkorát sikerült 45 év alá leszorítani” – mesélte Simon.

Az elnök hangsúlyozta, szervezetük teljesen politikamentes, a város előző vezetésével is jó kapcsolatot ápolt. Ezt jelezheti, hogy a vendégek között ott volt az ellenzéki városvezetés részéről Csőzik László polgármester, Tetlák Örs alpolgármester, megjelent ugyanakkor Aradszki András kormánypárti országgyűlési képviselő és Gasparik Gábor, az érdi Fidesz elnöke is.

Fotó: Czere Bálint

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email