balpezsgokoccintPixabay_230913.jpg

Vállalkozók báloznak Érden: gyerekeket és állatvédőket segítenek

balpezsgokoccintPixabay_230913.jpg

Vállalkozók báloznak Érden: gyerekeket és állatvédőket segítenek

Első ízben szervez jótékonysági bált az Érd és Környéke Ipartestület, a város támogatásával.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A rangos rendezvény célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a helyi cégeket és jótékony célokat támogassanak – tudtuk meg Bóta Dávidtól, az ipartestület ügyvezetőjétől.

A november 25-ei bál egyik különlegessége, hogy a Magyar Földrajzi Múzeum tetőtere ad otthont a rendezvénynek, a másik pedig, hogy az ötfogásos vacsorát, illetve az italkínálatot helyi szolgáltatók biztosítják. Sőt, a felszolgálók is érdiek lesznek: a Kós iskola diákjai segédkeznek majd az asztalok körül.

Kuriózum, hogy a bálon ipartestületi tagokat is díjaznak majd – eddig nem volt saját kitüntetése a testületnek, így ez lesz az első ilyen alkalom.

Ez lesz az első jótékonysági vállalkozói bál Érden

A hagyományteremtő bálon csak ipartestületi tagok vehetnek részt. Aki még nem tag, bármikor beléphet – és nem csupán vállalkozókat, hanem magánszemélyeket is várnak.

„A villanyszerelőtől a mérnökirodán keresztül a gyógyszergyár vezetőjéig mindenkit örömmel látunk. Már most nagy az érdeklődés: a vállalkozók szívesen jótékonykodnak és üdvözölték azt, hogy a jegyárak már az adományt is magukban foglalják. Minél drágább jegyet vesz valaki, annál nagyobb adománnyal segít, mi pedig a jegyár függvényében biztosítunk megjelenési és bemutatkozási lehetőséget a bálon az adott vállalkozónak” – hangsúlyozta Bóta Dávid.

Jegyek korlátozott számban kaphatók, bővebb információ a 06304839263-as telefonszámon.

Bóta Dávid, az Ipartestület ügyvezetője

A jegyek 45 – 250 ezer forintba kerülnek, és 5 – 80 ezer forint adományt tartalmaznak. Az összegyűlt adományokat háromfelé osztják: támogatják a Kós iskola egyik tehetséges diákját, az Érdi Civil Állatmentőket, valamint egy tartósan beteg kisgyermek terápiáját. A gyermeket az Életfa Csoport Egyesület segítségével választják majd ki – tette hozzá az ügyvezető, akitől megtudtuk azt is: ez a rendezvény csupán a kezdet, sok más eseményt is terveznek a vállalkozóknak, sőt, a nagyközönségnek is.

Így növelhető az Ipartestület ismertsége, népszerűsége – amire, valljuk be, szükség van, hiszen ez a szervezet – hasonlóan országszerte működő társaihoz – elöregedőben van. Érden jelenleg több mint tízezer vállalkozás működik, de az Ipartestületnek csupán száz-százhúsz tagja van. Ráadásul a meglévő tagok kétharmada 60 év feletti – így aztán az új vezetőség szeretne fiatalítani, hiszen egyetlen huszonéves tagjuk sincs.

eletfabarabasandifotoja_200401
Egy beteg gyermek terápiáját is támogatják (fotónk illusztráció)

„Régi, tapasztalt tagjainkat természetesen nagyon megbecsüljük, hiszen ők hozzák a hagyományt, a rutint, a régi történeteket. Célunk, hogy egy mentorprogram indításával lehetőséget biztosítsunk a fiataloknak, hogy az idősebbektől tanuljanak” – mondta Bóta Dávid.

A havi tagdíj ebben az évben még mindössze kétezer forint, ami a jövő évben ötezer forintra nő, de ez sem jelentős, főleg, hogy cserébe az Ipartestület számos programot kínál majd.
„2025-ben lesz százéves a szervezetünk, amit egy hatalmas rendezvénnyel szeretnénk majd megünnepelni, de ez csak a jéghegy csúcsa.

Klubtagsági rendszert tervezünk, új honlapot és közösségi oldalt indítunk el. Hogy minél többen találkozzunk, közösségépítő jelleggel házi dartsbajnokságot hirdetünk, ahová fiatalt és idősebbet egyaránt várunk, sőt, a nagyközönséget is. Jó lenne, ha olyan vállalkozók is eljönnének, akik egyébként nem hallatják a hangjukat, hiszen mindenki véleményét szeretnénk képviselni, figyelembe venni” – zárta szavait az új ügyvezető.

Fotó: Czere Bálint, Életfa/Barabás Andi, Pixabay

További cikkeink

További cikkeink

Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humán-Szolgáltatási Főosztály, Szociális és Egészségügyi Osztály pályázatot hirdet

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email