irkapalyazat2AK

Ki lett a legjobb tollforgató Érden?

irkapalyazat2AK

Ki lett a legjobb tollforgató Érden?

Kihirdették az IRKA vers- és prózaíró pályázatának eredményét.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Élni jó? címmel hirdetett tagjainak vers- és prózaíró pályázatot az érdi Irodalomkedvelők Klubja. A felhívásra tizenhat pályázó adott be összesen 19 verset és 7 prózai alkotást. Ezeket egy öttagú zsűri bírálta el, melynek elnöke Daróci Lajosné Márta klubvezető volt.

„Mitől jó élni? Hogyan kell jól élni? Ha élni jó, akkor halni rossz? Egyik kedvenc íróm, Véghelyi Balázs azt mondja, akkor jó a világ, ha jó benne gyereknek lenni. Saint Exupery A kis herceg című meséjében pedig azt üzeni: az életnek akkor van értelme, ha az ember pótolhatatlanul értékes és szép dolgokért él, ez ad örömet, bizalmat számára” – hangsúlyozta Daróci Lajosné.

A beadott pályaműveket a zsűri arany, ezüst és bronz minősítéssel díjazta. Arany minősítést kapott vers kategóriában Ludwig Géza, Dylan D. Tides, Cserni András, Kósa Márta. Ezüst fokozatot ért el Gani Zsuzsa és Tarnócziné Barabás Irén.

Próza kategóriában arany minősítéssel díjazták Nagy-Rakita Melindát, Kovács F. Istvánt és Naszvadi Judithot.

Ezüst minősítést nyert el Pálné Onódi Judit, bronz minősítést Szabó L. Szilvia. Dicsérő oklevelet adtak át Petrovics Kornélnak, Lukács Máriának, Varga Katalinnak, Tóth Máriának és Cettler Gertrúdnak.

A rendezvényen ízelítőt kaphattunk a nyertes versekből. Hogy élni jó-e, és hogy mitől jó, arra persze ki-ki a maga szemszögéből adta meg a választ, akár prózában, akár versben.

Ez a kérdés persze nemcsak az IRKA tagjait, hanem számtalan írót, költőt foglalkoztatott már, mióta világ a világ. Daróci Lajosné a díjátadó ünnepségen Wass Albertet idézte:

„Az élet fontos dolgai nem a pénz, a pálya, karrier, a siker, a munka… Ha arról van szó, hogy megtaláljuk magunkat ebben a világban, és érdemesnek ítéljük benne a létezést, akkor ezek aprócska dolgok. Az érzések, a hangulatok a fontosak, melyek lelkünket színezik, és a lelkünkön keresztül a világot is, melyben élünk.”

Fotó: Ádám Katalin

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email