festőnőPixabay

Fesd ki magadból a stresszt

festőnőPixabay

Fesd ki magadból a stresszt

A Szikra Egyesület 1,5 millió forintot nyert az autista gyermekek szüleit segítő művészetterápiás programra.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Másfélmillió forintot nyert a Szikra Tehetséggondozó Egyesület a dm Test. Lélek. Közösség. elnevezésű, civil szervezeteket támogató pályázatán. A száznegyven indulóból a közönségszavazáson legeredményesebb, valamint a szakértők által kiválasztott civilek kerültek be a döntőbe, és a zsűri végül hét szervezetnek ítélte oda a pénzjutalmat. Mint Zádori Henrietta, a Szikra elnöke elmondta, fenti forrásból az autista gyermekek anyukáinak szerveznek komplex művészetterápiás foglalkozásokat.

Zádori Henrietta (archív fotó)

„Az édesanyák jóllétét szeretnénk támogatni ezzel a kezdeményezéssel, ami januárban indul. Művészetterapeuta segítéségével rajzolhatnak, festhetnek az anyukák, és lesz jógafoglalkozás és stresszoldás is.  A  gyerekek számára ez idő alatt gyógypedagógusok biztosítanak felügyeletet” – mondta Heni.

A Szikra kéklámpás felvonulása 2023-ban

„Azt tapasztaljuk, hogy az autista gyermeket nevelő családok között nagyon sok az egyszülős. Az egyedülálló anyuka saját magára már nem tud költeni, hiszen azok a fejlesztések, amelyeket az óvodában, iskolákban nem kap meg a gyerek, nagyon sokba kerülnek, és a szülő inkább erre fordítja a pénzét.

Nagyon nagy szükségük lenne a kikapcsolódásra, hiszen egy autizmussal élő gyermek, illetve a mindennapjai megszervezése extra kihívást jelent. Szeretnénk, ha hamarosan induló művészetterápiás foglalkozásokon az anyukák kikapcsolódhatnának és megtalálnák azt a technikát, amellyel stresszmentesebbé tehetik az életüket” – zárta szavait.

Fotó: Czere Bálint, Kling József (archív), Pixabay

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email