fejfajas_idojaras

Foghatjuk a fejünket az időjárás miatt

fejfajas_idojaras

Foghatjuk a fejünket az időjárás miatt

Több órára kisüt a nap, és száraz idő várható, erős melegfronti hatással.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hozzávetőlegesen az ország északkeleti felén lehet a nap nagyobb részében felhősebb az ég, arrafelé kevés helyen kell esőre, záporra számítani – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ugyanakkor a nyugati, délnyugati tájakon több órára kisüt a nap, és száraz idő várható. Az északi tájakon megélénkül a nyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 9 és 15 fok között valószínű, de északkeleten ennél több fokkal hidegebb lehet. Késő estére 3 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hétfő estétől kedd reggelig

Délnyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, majd később vastagabb felhők is érkeznek. Reggelre az ország délnyugati felén beborul az ég. Az éjszaka első felében inkább csak az északkeleti határnál eshet, majd hajnaltájt a Dél-Dunántúlon egyre nagyobb területen ered el az eső. Párássá válik a levegő, helyenként köd képződhet.

A légmozgás többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +6 fok között alakul, de a derült, fagyzugos északkeleti részeken gyenge fagy is lehet.

Orvosmeteorológia

A légkörben zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email