szocgondelelmiszergyujtes4AK

Adakozásból jeles: példát mutattak az érdiek a hétvégén

szocgondelelmiszergyujtes4AK

Adakozásból jeles: példát mutattak az érdiek a hétvégén

Az idén még több nélkülöző érdi lakos örülhet az élelmiszercsomagoknak, hiszen a tavalyi adomány duplája gyűlt össze.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A jelentősen megemelkedett árak ellenére a tavalyi élelmiszeradomány duplája gyűlt össze a Szociális Gondozó Központ és az Élelmiszerbank közös hétvégi akciójának keretében. Az Aldi és a Tesco áruházakban összesen közel 2100 kilogrammnyi tartós élelmiszert, illetve édességet helyeztek el a gyűjtődobozokban péntek délutántól vasárnap estig.

Tavaly a rezsiválság és a megugró infláció az adakozókedvre – jobban mondva lehetőségre – is erősen rányomta bélyegét: 2022 novemberében a gondozóközpont munkatársai 1192 kilogramm tartós élelmiszert gyűjtöttek a rászorulók részére, míg tavalyelőtt ez a mennyiség még 2030 kiló volt.

Nagy öröm, hogy idén még a tavalyelőtti mennyiséget is sikerült túlszárnyalni mintegy 63 kilogrammal. Ez természetesen nemcsak a Szociális Gondozó Központ öröme, hanem mindazoké, aki az adományokból részesülnek.

A gondozóközpont munkatársai az adományozott élelmiszerekből csomagokat állítanak össze a nehéz helyzetben élő családoknak, egyedülállóknak, házaspároknak – mindenkinek, aki egyébként nem tudna meleg ételt, süteményt varázsolni karácsonykor az ünnepi asztalra -, és ki is szállítják a csomagokat még karácsony előtt.

A főzéshez szükséges alapanyagok mellett sokan adományoztak csokoládét, szaloncukrot, kekszet, egyéb édességeket is. Ezzel nemcsak a gyerekeknek, hanem az időseknek is nagy örömet szereznek.

Fotó: Ádám Katalin

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email