adomany_elemiszerbank

Segítsünk, hogy összegyűljön annyi, mint tavaly

adomany_elemiszerbank

Segítsünk, hogy összegyűljön annyi, mint tavaly

Este hétig kint lesznek a Gondozó Központ munkatársai a Tesco és Aldi áruházban, ahol tartós élelmiszereket gyűjtenek azoknak, akik igen nehéz helyzetben élnek városunkban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nehéz szociális helyzetben élő érdi családoknak, házaspároknak, egyedülállóknak gyűjtenek tartós élelmiszert a Tesco és az Aldi érdi áruházaiban a Szociális Gondozó Központ munkatársai. Minden tagintézmény részt vesz az akcióban, hiszen ezzel hatalmas segítséget tudnak nyújtani ellátottjaiknak.

Vasárnap este hét óráig tart a gyűjtés, az Élelmiszerbankkal együttműködve.

A kihelyezett bevásárlókocsiba tett adományokból a gondozóközpont munkatársai csomagokat állítanak össze, és célzottan juttatják el még karácsony előtt a nehéz anyagi, szociális helyzetben élő érdi családoknak, egyedülállóknak, házaspároknak.

Köszönettel fogadnak tartós élelmiszereket (liszt, cukor, olaj, tészta, dió, mák stb.), konzerveket, édességet (szaloncukor, csokoládé, kakaópor, keksz, nápolyi stb.).

„Eddig főleg olajat, cukrot, lisztet, rizst kaptunk, azaz alapvető élelmiszereket. Jelentősen kevesebb viszont az édesség, pedig annak nemcsak a gyermekek, hanem az idősek is nagyon örülnek” – mondta az ÉrdMostnak Bereiné Petrik Mária, a Szociális Gondozó Központ vezetője, akivel vasárnap délelőtt beszélgettünk.

„17-én 14 órakor kezdődött az akció. Ezen a délutánon 429,4 kilogramm tartós élelmiszert gyűjtöttünk, szombaton a Tescoban 517,7 kilót, az Aldiban pedig 383,3 kilót. A három nap eredményét az akció befejezése után összesítjük. Várhatóan meglesz az a mennyiség, mint 2023-ban” – tette hozzá az intézményvezető, aki ezúton is köszönetet mondott mindazoknak akik ily módon támogatják azokat, akinek egyébként nem kerülne ünnepi étel a karácsonyi asztalra.

„Többen kérdezték, hogy az Interspar áruházban miért nem gyűjtünk. Azért nem, mert ez a hipermarket nem kötött megállapodást az élelmiszerbankkal” – zárta szavait.

Másik adománygyűjtő hétvégéje az érdi szociális intézménynek nem lesz, így aki szeretné, vasárnap estig tudja tartós élelmiszerrel, édességgel támogatni azokat, akik városunkban igen nehéz helyzetben élnek.

Fotó: ÉrdMost archív, Freepic

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email