szel_jo

Viharos szél miatt adták ki a veszélyjelzést

szel_jo

Viharos szél miatt adták ki a veszélyjelzést

Csapadékra nem kell számítani, de azért a napsütés javíthat a hőérzetünkön.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az északnyugati szél délelőtt egyre többfelé erőre kap. Viharos lökések leginkább az Észak-Dunántúlon, a Dunakanyar tágabb térségében és a főváros környezetében fordulhatnak elő – köztük a legerősebbek a hegyekben, valamint a gomolyfelhők környezetében meghaladhatják a 70-80, néhol akár a 85 km/h-t is, ezért az érintett területeken veszélyjelzés van érvényben.

Reggel, délelőtt még lehetnek felhősebb körzetek, de napközben a felhőátvonulások mellett már többórás napsütés várható néhol záporral.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között valószínű, nyugaton, délnyugaton a magasabb értékekkel. Késő estére 5 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szerda estétől csütörtök reggelig

Nagyobbrészt derült vagy gyengén felhős lesz az ég, de északon, északkeleten foltokban köd vagy rétegfelhőzet képződhet. Az északnyugati szél fokozatosan mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 6 fok között várható, de szélcsendes nyugati határszélen és az északkeleti tájakon gyenge fagy is lehet.

Orvosmeteorológia 

Az időjárás most a hidegfrontra különösen érzékenyeket terheli meg. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.

fotó: Érdmost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email