bevasarlokocsiPixabay

Nekünk gesztus, nekik az ünnep fénye: érdi kisgyermekeseknek gyűjtenek

bevasarlokocsiPixabay

Nekünk gesztus, nekik az ünnep fénye: érdi kisgyermekeseknek gyűjtenek

Már egy zacskó cukorral, mazsolával, mákkal hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a családoknak boldogabb karácsonyuk legyen.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Két hétvégén összesen három helyszínen gyűjt tartós élelmiszert az Ága-Boga Nagycsaládosok Érdi Egyesülete. Az adományokkal a kisgyermekeseket támogatják (nemcsak az egyesület tagjait, hanem a látókörükbe került, nehezebb helyzetben élő családokat is).

A karácsonyi élelmiszergyűjtés ezen a pénteken indul. Az Bajcsy-Zsilinszky úti Príma üzletben november 10-12-én, a gazdagréti (Rétköz u.) Aldi áruházban november 17-19-én, a törökbálinti Auchanban pedig szintén november 17-19-én várják az adományokat.

 

Az Ága-Boga önkéntesei péntekenként délután fél kettőtől fél nyolcig, szombaton és vasárnap pedig reggel kilenctől este hétig gyűjtenek. Nagyon sok tagcsaládjuk jelentkezett erre az önkéntes munkára, köztük számos fiatal – most egyébként is főleg őket várják a közösségi szolgálat keretében.

Mint Rába Mónika, a gyűjtőakció koordinátora az ÉrdMostnak elmondta, az első hétvégén a NOE országos akciója keretében gyűjtenek. Tartós élelmiszert, illetve alapanyagokat és babaápolási termékeket egyaránt köszönettel fogadnak.

A második hétvégén az Élelemiszerbank programjához csatlakoznak, ennek keretében csak tartós élelmiszert tudnak majd gyűjteni.

 

Olyan termékeket várnak, amelyek nem mennek tönkre karácsonyig, ezért gyümölcsöt, pékárut, romlandó termékeket nem tudnak átvenni, jó szolgálatot tehetünk viszont olyan alapanyagokkal, amiket a sütés-főzéshez felhasználhatnak a családok.

A kisgyermekesek még karácsony előtt megkapják a csomagokat, hogy az ajándék élelmiszerek segítségével igazi ünnepi finomságokat varázsolhassanak az asztalra.

Fotó: Pixabay

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email