felho_nap_vegyes_idojaras

Napsütés lesz, de az esernyő sem felesleges

felho_nap_vegyes_idojaras

Napsütés lesz, de az esernyő sem felesleges

Továbbra is zivatarok miatt van érvényben az elsőfokú veszélyjelzés.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Napos idő várható általában kevés, helyenként több gomolyfelhővel, amelyből kialakulhat zápor, akár zivatar is – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az ország nagy részén elsőfokú veszélyjelzés van érvényben. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

A délnyugati, déli szelet főként északkeleten élénk, néhol erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul. Késő estére 5 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Hétfő estétől kedd reggelig

Keleten, északkeleten valószínű felhősebb idő, ott az esti óráktól zápor, zivatar előfordulhat. Emellett a déli tájakra is érkezhet felhőzet. Főként az ország északi, északnyugati felén – akár nagyobb területen – képződhet köd és rétegfelhőzet. A délies szél többnyire mérsékelt marad, néhol lehet élénk a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 10 fok között alakul, de a szélvédett részeken ennél hűvösebb lehet az idő.

Orvosmeteorológia

A hazánk fölött áthaladó hidegfront kelet felé távolodott el a Kárpát-medencétől, mögötte mérséklődik a szél és a csapadékhajlam is mérséklődik. Csökken a szervezet energiaforgalma, alapanyagcseréje, lassul a légzés és a keringés, valamint az izomtevékenység is a legszükségesebbre csökken le. Ezáltal általános restség válik uralkodóvá.

fotó: pixabay.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email