dugokozlekedesPixabay

Indul a burkolatfelújítás, elesik az M0-s

dugokozlekedesPixabay

Indul a burkolatfelújítás, elesik az M0-s

Mától több helyen is korlátozzák a forgalmat az M0-son, mutatjuk, mire számíthatnak az autósok.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Magyar Közút Zrt. tájékoztatása szerint burkolatfelújítási munkálatok miatt újabb csomóponti ágon vezettek be félpályás korlátozást november 2-3. között az M0-M7 csomópontban: az M0-s autóútról az M7-es autópályán Balaton irányába közlekedők számíthatnak korlátozásra. Ez a kétsávos szakaszon csak egy sávot érint, így ezen a két napon is biztosítják a felhajtást a Balaton irányába.

Burkolatfelújítási munkákat végeznek csütörtök reggeltől várhatóan egy héten át az M0-M5 csomópontban az M5-ös autópálya Kecskemét irányába vezető oldalon és az azonos oldali gyűjtő-elosztó pályán. Ezalatt sávelhúzás mellett pályaszűkítéssel is járó korlátozást vezetnek be a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei, ezért a csomópontban fokozott figyelemmel közlekedjenek. A korlátozás ideje alatt a csomópontban továbbra is fel lehet hajtani az M5-ös autópálya Kecskemét irányába vezető oldaláról a Vecsés-Alsónémedi összekötő útra és az M0-s autóútra, valamint a Vecsés-Alsónémedi összekötő útról és az M0-s autóútról az M5-ös autópálya Kecskemét irányába vezető oldalra.

Burkolatfelújítást végeznek november 2-tól várhatóan 2 héten át az M0-s autóút M4-es autóút felé vezető oldalán, a káposztásmegyeri csomópont és az M0-M2 csomópont közti szakaszán is. Emiatt egymás utáni ütemben egy-egy sáv zárása várható a szakaszon. A korlátozás nem érinti az autóútra történő fel- és onnan történő lehajtást.

Hídszigetelési munkálatok miatt szakaszos sávzárásra számíthatunk november 6-tól az M0 autóút Dunakeszi csomópont környezetében, a 11-es főúti csomópont irányába vezető pályaoldalon. Várhatóan november közepéig az M0-s 72+700 km szelvényénél a belső forgalmi sávot, majd a külső forgalmi sávot zárják le a szakemberek. A beavatkozás ideje alatt a főpályán két sávon, sávelhúzással haladhat a forgalom. A térségben 60 kilométer/órás sebességkorlátozásra számíthatnak a közlekedők.

A munkálatokra, korlátozásokra előjelző táblákkal is felhívják a közlekedők figyelmét. A korlátozások miatt jelentős menetidő-növekedéssel kell számolni.  Érdemes még indulás előtt tájékozódni az aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, illetve navigáció segítségével megtervezni az optimális útvonalat – javasolja a Magyar Közút Zrt.

(Képünk illusztráció)

Fotó: Pixabay

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email