otellohalloween7SZG

Mesebeli szörnyek lepték el az Otelló utcát

otellohalloween7SZG

Mesebeli szörnyek lepték el az Otelló utcát

Családi mulatságnak indult, utcabál lett belőle, ahová mindenkit örömmel vártak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Varga Sándor és családja – szülei, unokatestvérei, nagybátyja – egymás szomszédságában élnek az Otelló utcában, és nagyon szeretnek együtt ünnepelni.

Sándor és párja, Ilka

„A párom és én minden ünnepnek megadjuk a módját, a díszítéssel is. Két évvel ezelőtt kiraktunk pár Halloween-díszt a fákra, és kiültünk a teraszra egy pohár borral. Meglepő módon többen megálltak előttünk, megcsodálták a díszítést. Úgy láttuk, van erre igény, és tetszik az embereknek” – mondta az ÉrdMostnak Sándor.

Tavaly már 50-80 érdeklődő volt. „Megálltak, ittak egy pohárral, ettek egy szendvicset és továbbmentek. Idén már kértük az önkormányzattól az utca lezárását, hogy a gyerekek is szabadon futkározhassanak” – tette hozzá Sándor.

Kicsit féltek attól, hogy az útlezárás miatt kevesebben jönnek majd, de ez a félelmük nem vált valóra: a barátok, osztálytársak, kollégák, környékbeliek, illetve az arra járók benépesítették az Otelló utcát, és a komor, esős idő után vidámságot csempésztek a kora estébe.

Forralt bor, tea, fröccs, zsíros kenyér, szendvics várta az ünneplőket. Az utcabálra eljött Csőzik László polgármester is. „Jó volt együtt lenni a sok vincelléri családdal. Összetartó szomszédközösségek, jelmezes gyerekek és felnőttek, finom sütemények és ételek, különleges hangulatba öltözött házak és udvarok várták az oda látogatókat” – írta közösségi oldalán a városvezető.

Vannak, akik ellenzik, hogy Magyarországon is megtartsák ezt az angolszász ünnepet, ám Varga Krisztina – aki unokaöccsének segített a szervezésben – úgy látja: a gyerekek nagyon szeretik ezt a beöltözős mulatságot, és ugyanúgy várják, mint tél végén a farsangot.

És hogy a felnőttek közt miért olyan népszerű ez az Otelló utcai mulatság? Krisztina erre is tudta a választ: „Eszünk, iszunk, beszélgetünk, együtt vagyunk. Mert jó együtt időt tölteni.”

Fotó: ÉrdMost/Szűcs Gergely

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email