szepes szinhaz1

Újraindul a színházi élet Érden

szepes szinhaz1

Újraindul a színházi élet Érden

Zsúfolásig megtelt a Szepes Gyula Művelődési Központ színházterme.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Vermes Zoltán még csak pár hónapja a Szepes Gyula Művelődési Központ megbízott igazgatója, Érd kulturális életét azonban máris sikerült lendületbe hoznia. 

Teltház

Egyik legnagyobb dobása, hogy újraindította a színházi életet a városban. Kis túlzással azt mondhatjuk, szeptember óta egymásnak adják a kilincset a különböző színházi formációk.

Az érdi közönség szabadtéri előadásban láthatta az Oscar, illetve a Szakíts, ha tudsz című nagy sikerű darabokat, október 29-én, vasárnap délután pedig az És Rómeó és Júlia című kétszemélyes formáció töltötte meg zsúfolásig a Szepes színháztermét. 

Shakespeare a Szepesben

A teltház a két nagyszerű előadónak, egyebek között az Üvegtigrissel óriási karriert befutott Rudolf Péternek, és feleségének, Nagy-Kálózy Eszternek szólt, akik mindössze ketten képesek voltak életre kelteni Shakespeare örökzöld művét a Szepes sokat látott deszkáin.

Ketten több szerepben

A tervek szerint havonta lesznek színházi előadások. November 19-én jön a Fergeteges látogatás.

Vermes Zoltán többször volt már rádiónk, az ÉrdFM 101.3 vendége, közreműködésével podctast sorozatunk egyik első darabja is megszületett, ahol Madár Tamás kollégánknak részletesen beszámolt az Érd kulturális életét megújító koncepciójáról.

Vermes Zoltán lendületbe hozza a város kulturális életét

Vermes legfőbb célja, hogy a város kulturális intézményeit, a Szepest, az Érdi Galériát és a Magyar Földrajzi Múzeumot minél szorosabb együttműködésre ösztönözze. Az együttműködésnek már vannak látható jelei, példa erre az Érdi Galériában nemrég felépített 1956-os tárlat.

Az igazgató azt is szeretné elérni, hogy az érdiek már az év elején megismerjék, milyen kulturális programokra számíthatnak a városban az előttük álló tizenkét hónapban, ezért elindította októberben az Érdi műsor című kiadványt, amely átfogó programfüzet a kisebb-nagyobb helyi eseményekről.

A füzetben felvonultatott programok természetesen online felületünkön, az erdmost.hu programok rovatunkban is hétről hétre nyomon követhetők.

Fotó: Balogh Alex

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email