vonat_190719

Hétvégén óraátállítás: így változik a menetrend

vonat_190719

Hétvégén óraátállítás: így változik a menetrend

Érdemes odafigyelni a vasárnap életbelépő változásokra és a téli időszámításra.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szombatról vasárnapra virradóra áttérünk nyári időszámításról a télire, így az órákat vissza kell állítani egy órával. Ez azt jelenti, hogy vasárnap hajnali 3-kor az óramutatók hajnali kettőre ugranak vissza, így egy órával többet alhatunk, viszont ezen a napon a napos órák száma kevesebb lesz.

Akinek nem áll át automatikusan az órája a téli időszámításra, annak ezt manuálisan kell megtennie, mert ha elfelejti, akkor adódhat némi kellemetlensége az elmulasztott változtatásból.

Jó tudni, hogy az óraigazítás néhány belföldi és nemzetközi vonatot is érint, a menetrendet emiatt nem kellett módosítani – írja honlapján a MÁV-csoport.

A tájékoztatásban továbbá az áll, hogy óraigazítás hajnalán a 2 és 3 óra közötti vonatok megvárják az óraigazítást és utána a téli időszámítás szerint közlekednek. A Budapest–Székesfehérvár vonalon a Déli pályaudvarról Székesfehérvárra 2:40-kor induló személyvonat (4790) a teljes útvonalon téli időszámítás szerint közlekedik.

Az óraátállítás a Volánbusz Érd és Diósd térségében közlekedő 720-as és a 735-ös járatait érinti. A Kelenföld vasútállomástól 2:15-kor Érdre közlekedő 720-as és az érdi buszállomásról 2:40-kor a Bem tér felé induló 735-ös busz csak egyszer, a nyári időszámítás idején közlekedik.

Az információk a Volánbusz honlapján is elérhetőek.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email